A sajttal sűrített spenót elkészítéséhez a parajt beledobjuk egy lábasba, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével vagy vízzel. Megvárjuk, amíg felforr, majd 4-5 percig főzzük. Ezután felöntjük a tejszínnel, elkeverjük, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Beledobjuk a vajat, belekeverjük a reszelt trappistát és a krémsajtot is. Folyamatos keverés mellett megvárjuk, amíg elolvad a sajt és kész is vagyunk. Tálalhatjuk főtt tojással vagy a kedvenc feltétünkkel is.

Elkészítés: 20-25 perc
Bár csak a mesében létezik, hogy egy konzerv spenóttól valaki izompacsirta lesz, az biztos, hogy rengeteg pozitív hatása van a zöld leveles növénynek. Gazdag az ásványianyagokban, vitaminokban, és számtalan módon felhasználható. Frissen salátákban, fagyasztva levesnek vagy főzeléknek szokták elkészíteni. A Street Kitchen oldalán is számtalan szuper spenótos recept van, ezek közül szemezgettünk most párat, ha megkívántátok Popeye kedvencét!
Extra zöld tavaszi tészta besütve