A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőbe rakjuk a tésztát. A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejjel. Folyamatos kevergetés mellet besamel állagúra sűrítjük. A tésztát kb. 25 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk. A közepére pakoljuk a hagymás besamelt, ráreszeljük a sajtokat, ráfektetjük a prosciutto sonkát, apróra vágott aszalt paradicsomot és megszórjuk a kakukkfűvel. Felhajtogatjuk a széleit, lekenjük kevés tojással és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Agalettesósanisjó–ittegyprosciuttósváltozat!
Ezt a remek francia sütit el lehet készíteni sósan is! Már korábban mutattunk egy szilvás változatot, de hogy ne olyan kép éljen a fejetekben, hogy mi állandóan sütit eszünk, ezért most mutatunk egy sonkás-cheddar sajtos galette variációt, ami szintén zseniálisan finom lett!
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőbe rakjuk a tésztát. A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejjel. Folyamatos kevergetés mellet besamel állagúra sűrítjük. A tésztát kb. 25 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk. A közepére pakoljuk a hagymás besamelt, ráreszeljük a sajtokat, ráfektetjük a prosciutto sonkát, apróra vágott aszalt paradicsomot és megszórjuk a kakukkfűvel. Felhajtogatjuk a széleit, lekenjük kevés tojással és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Még több szuper édes és sós galette vár az oldalunkon:
Ha tetszett a galette sósan is jó – itt egy prosciuttós változat! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!