Tészták

Spenótostortelloniricottakrémmel

Spenótos tortelloni ricottakrémmel

Hozzávalók
A tésztához
100 g
bébispenót
2 db
tojás
2 tk
olívaolaj
210 g
liszt
A töltelékhez
1 marék
pisztácia
250 g
ricotta
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
A mártáshoz
2 - 3 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
chili paprika
(kisebb)
0.5 db
citrom reszelt héja
szerecsendió
só, bors

Elkészítés

A tésztához a bébispenótot forrásban lévő vízbe dobjuk max. 30 mp-re, ezután leszűrjük és jeges vízbe rakjuk át. Ezután jól kicsavarva mehet is egy aprítóba, a tojással, olajjal együtt, majd jöhet egy alapos zúzás, hogy szép sima állagot kapjunk. A lisztet egy deszkára borítjuk, a közepébe egy kis mélyedést készítünk, és belelocsoljuk a spenótos tojást, majd egy kés nyelével összehúzzuk, végül pedig sima tésztát gyúrunk belőle, kb. 10-12 perc folyamatos gyúrással. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 0,5-1 órára. 

A töltelékhez a pisztáciát apróra vágjuk, majd egy száraz serpenyőben megpirítjuk, azután összekeverjük az összes többi hozzávalóval. 

A tésztát kb. 2 mm-esre nyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, a közepükre nyomunk egy nagyobb mokkáskanálnyi mennyiséget a töltelékből, és 2 szemben lévő sarkot összecsípünk, majd lenyomogatjuk a széleket (esetleg derelyevágóval formázzuk), majd a két szélső csücsköt összecsípjük. 

A szószhoz a fokhagymát és a chilit apróra vágjuk, majd az olívaolajon kissé lepirítjuk. Mehet hozzá a citromhéj, majd a többi hozzávaló. A tésztákat pár perc alatt, forró, enyhén sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk az olajos szósszal.

Spenótos tortelloni ricottakrémmel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Szerintem a tésztákat mindenki imádja, a töltött tésztákat meg pláne! Szóval ne parázzatok, hanem lássatok neki egy hétvégén a házi tésztagyártásnak, mert biztos vagyok benne, hogy élvezni fogjátok!

Hozzávalók

2 - 3 főre
A tésztához
100 g
bébispenót
2 db
tojás
2 tk
olívaolaj
210 g
liszt
A töltelékhez
1 marék
pisztácia
250 g
ricotta
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
A mártáshoz
2 - 3 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
chili paprika
(kisebb)
0.5 db
citrom reszelt héja
szerecsendió
só, bors

A tésztához a bébispenótot forrásban lévő vízbe dobjuk max. 30 mp-re, ezután leszűrjük és jeges vízbe rakjuk át. Ezután jól kicsavarva mehet is egy aprítóba, a tojással, olajjal együtt, majd jöhet egy alapos zúzás, hogy szép sima állagot kapjunk. A lisztet egy deszkára borítjuk, a közepébe egy kis mélyedést készítünk, és belelocsoljuk a spenótos tojást, majd egy kés nyelével összehúzzuk, végül pedig sima tésztát gyúrunk belőle, kb. 10-12 perc folyamatos gyúrással. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 0,5-1 órára. 

A töltelékhez a pisztáciát apróra vágjuk, majd egy száraz serpenyőben megpirítjuk, azután összekeverjük az összes többi hozzávalóval. 

A tésztát kb. 2 mm-esre nyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, a közepükre nyomunk egy nagyobb mokkáskanálnyi mennyiséget a töltelékből, és 2 szemben lévő sarkot összecsípünk, majd lenyomogatjuk a széleket (esetleg derelyevágóval formázzuk), majd a két szélső csücsköt összecsípjük. 

A szószhoz a fokhagymát és a chilit apróra vágjuk, majd az olívaolajon kissé lepirítjuk. Mehet hozzá a citromhéj, majd a többi hozzávaló. A tésztákat pár perc alatt, forró, enyhén sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk az olajos szósszal.

Spenótos tortelloni ricottakrémmel

Ha tetszett a Spenótos tortelloni ricottakrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept