Csirkemell extrával
Ezzel a tökéletes töltött csirkemellel tuti feldobjuk a tavaszi nagy családi ebédeket és a hétköznapi vacsorákat egyaránt. Ez az étel mindenki kedvence lesz, főleg ha eddig is oda voltak a sajttal töltött csirkemellért. Pár perc alatt felturbózható az egyébként is egyszerű recept.
Hogyan készül a mi töltött csirkemellünk?
A csirkemellfiléket hosszában bevágjuk úgy, hogy zseb keletkezzen bennük. Közben vigyázzunk, hogy egyik oldalukon azért egyben maradjanak.Egy tálban összekeverjük és egybetörjük a fetát, a reszelt parmezánt, a csíkokra vágott aszalt paradicsomot és a szintén felaprított friss bazsalikomot, majd ha kell sózzuk és borsozzuk. A sóval csak óvatosan, érdemes kóstolni, mert a feta és a parmezán is sós!A csirkébe beletöltjük ezt a masszát, majd fogpiszkálókkal lezárjuk a felvágott oldalt. Tojásba, majd pankóba panírozzuk, és 175 fokon 20-25 percig sütjük légkeverésen, amíg szépen megbarnul.Az előfőzött újburgonyát mérettől függően félbe vagy negyedbe vágjuk, majd forró serpenyőben olívaolajjal és apróra vágott petrezselyemmel lepirítjuk. A zöldbabot pedig megpároljuk, majd mindkét köretet sózzuk borsozzuk. A tányérra szedünk egy csirkét, majd mellé mehet egy-egy kanállal a krumpliból és a babból is.