Street Kitchen

Vegaédes-savanyúnyárslencsesalátával

Vega édes-savanyú nyárs lencsesalátával

Hozzávalók
A nyárshoz
1 db
piros kaliforniai paprika
350 - 400 g
padlizsán
0.5 fej
lila hagyma
1 doboz
(200 g)
2 - 3 ek
szójaszósz
frissen őrölt bors
1 tk
fokhagymapor
olaj a sütéshez
A lencsesalátához
2 fej
hagyma
4 ek
olaj
só, bors
100 g
előfőzött barna rizs
800 g
konzerv lencse
0.5 db
citrom leve
1 tk
őrölt római kömény
1 csokor
friss petrezselyem
A mázhoz
80 ml
juharszirup
4 ek
fehérborecet
1 tk
szójaszósz
2 ek
passata
150 ml
víz
1 ek
keményítő + 2 ek víz

Elkészítés

Az édes-savanyú nyárshoz a paprikát és a padlizsánt 3-4 cm-es darabokra vágjuk, a lila hagymát félbevágjuk, és leveleire szedjük. A zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a “húsgolyókat”, és összekeverjük a szójaszósszal, borssal és fokhagymaporral, majd hagyjuk állni, amíg elkészítjük a többi elemet.

édes-savanyú nyárs lencsesalátával

A lencsesalátához a vékonyra szeletelt hagymát aranybarnára pirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk. Mivel ez hosszú idő, közben a máz hozzávalóit – a keményítő kivételével – felforraljuk egy lábasban, 2 percig főzzük, majd beleöntjük a vízzel elkevert keményítőt, és felére redukáljuk az egészet.

A megkaramellizálódott hagymára rakjuk az előfőzött rizst, a lecsepegtetett lencsét, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a citromlevet, a római köményt, végül az apróra vágott petrezselyemmel fejezzük be, és alaposan összekeverjük.

A nyárs hozzávalóit felszúrjuk egy fa- vagy fémnyársra, majd egy serpenyőben, közepes hőfokon 4-5 percig pirítjuk egy kevés olajon. Ezután lekenjük a mázzal, és további 2-3 percig pirítjuk, ezalatt időnként kenegetjük a mázzal, végül a salátát a nyárssal együtt tálaljuk.

édes-savanyú nyárs lencsesalátával
Édes-savanyú nyárs lencsesalátával

Elkészítési idő: 40 perc

Még több édes-savanyú recept:

Szezámmagos édes-savanyú karfiol
Édes-savanyú csirke felturbózva
Édes-savanyú mandulás pirított répa

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez az egyik kedvenc salátám, ami iszonyú egészséges, nagyon laktató, és ez az édes-savanyú nyárs tökéletesen passzol hozzá.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
A nyárshoz
1 db
piros kaliforniai paprika
350 - 400 g
padlizsán
0.5 fej
lila hagyma
1 doboz
(200 g)
2 - 3 ek
szójaszósz
frissen őrölt bors
1 tk
fokhagymapor
olaj a sütéshez
A lencsesalátához
2 fej
hagyma
4 ek
olaj
só, bors
100 g
előfőzött barna rizs
800 g
konzerv lencse
0.5 db
citrom leve
1 tk
őrölt római kömény
1 csokor
friss petrezselyem
A mázhoz
80 ml
juharszirup
4 ek
fehérborecet
1 tk
szójaszósz
2 ek
passata
150 ml
víz
1 ek
keményítő + 2 ek víz

Az édes-savanyú nyárshoz a paprikát és a padlizsánt 3-4 cm-es darabokra vágjuk, a lila hagymát félbevágjuk, és leveleire szedjük. A zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a “húsgolyókat”, és összekeverjük a szójaszósszal, borssal és fokhagymaporral, majd hagyjuk állni, amíg elkészítjük a többi elemet.

édes-savanyú nyárs lencsesalátával

A lencsesalátához a vékonyra szeletelt hagymát aranybarnára pirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk. Mivel ez hosszú idő, közben a máz hozzávalóit – a keményítő kivételével – felforraljuk egy lábasban, 2 percig főzzük, majd beleöntjük a vízzel elkevert keményítőt, és felére redukáljuk az egészet.

A megkaramellizálódott hagymára rakjuk az előfőzött rizst, a lecsepegtetett lencsét, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a citromlevet, a római köményt, végül az apróra vágott petrezselyemmel fejezzük be, és alaposan összekeverjük.

A nyárs hozzávalóit felszúrjuk egy fa- vagy fémnyársra, majd egy serpenyőben, közepes hőfokon 4-5 percig pirítjuk egy kevés olajon. Ezután lekenjük a mázzal, és további 2-3 percig pirítjuk, ezalatt időnként kenegetjük a mázzal, végül a salátát a nyárssal együtt tálaljuk.

édes-savanyú nyárs lencsesalátával
Édes-savanyú nyárs lencsesalátával

Elkészítési idő: 40 perc

Még több édes-savanyú recept:

Szezámmagos édes-savanyú karfiol
Édes-savanyú csirke felturbózva
Édes-savanyú mandulás pirított répa

Ha tetszett a Vega édes-savanyú nyárs lencsesalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept