A raguhoz olívaolajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és elkezdjük benne lepirítani a finomra vágott vöröshagymát. Sózzuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. Pár perc után hozzáadjuk a kétféle, felkockázott paprikát, és tovább pirítjuk.
Ízesítjük egy kis borssal, beleszórjuk a serpenyőbe a vega chilis bab készétel alapot és felöntjük a vízzel. Közepes lángon rotyogtatva sűrű ragut főzünk belőle.
Közben elkészítjük a salátát, amihez a káposztát vékonyra gyaluljuk, a sárgarépát pedig lereszeljük.
Egy nagy tálban összeforgatjuk őket a sóval és a kristálycukorral, majd 15 percig állni hagyjuk.
Az ecetet, az olajat és a mustárt kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük, összeforgatjuk, végül belekeverjük a felaprított petrezselymet is.
Az összeállításhoz a zsemléket kettévágjuk, megpirítjuk forró serpenyőben kevés olajon, az aljára halmozzuk a salit, rápakolunk egy-egy adag ragut, és lezárjuk a zsemlék tetejével.
VegánSloppyJoeszendvicsropogóslilakáposzta-salátával
Ha igazán ütős ételt keresel, ami nemcsak a hasadat, de a lelkedet is megnyugtatja, akkor jó helyen jársz! Ma egy olyan recepttel készülünk, ami egyszerre könnyű, gyors és garantáltan levesz a lábadról.
Vegán
Húzós nap? Semmi para! A vegán Sloppy Joe szendvics ropogós lilakáposzta-salátával pont arra lett kitalálva, hogy megmentse a hangulatodat és közben kihozza belőled a séfet. Készülj, mert most jön egy igazi street food bomba, ami nem fogja megvárni a hétvégét!
Hozzávalók
A salátához
Az összeállításhoz
Elkészítés
A raguhoz olívaolajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és elkezdjük benne lepirítani a finomra vágott vöröshagymát. Sózzuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. Pár perc után hozzáadjuk a kétféle, felkockázott paprikát, és tovább pirítjuk.
Ízesítjük egy kis borssal, beleszórjuk a serpenyőbe a vega chilis bab készétel alapot és felöntjük a vízzel. Közepes lángon rotyogtatva sűrű ragut főzünk belőle.
Közben elkészítjük a salátát, amihez a káposztát vékonyra gyaluljuk, a sárgarépát pedig lereszeljük.
Egy nagy tálban összeforgatjuk őket a sóval és a kristálycukorral, majd 15 percig állni hagyjuk.
Az ecetet, az olajat és a mustárt kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük, összeforgatjuk, végül belekeverjük a felaprított petrezselymet is.
Az összeállításhoz a zsemléket kettévágjuk, megpirítjuk forró serpenyőben kevés olajon, az aljára halmozzuk a salit, rápakolunk egy-egy adag ragut, és lezárjuk a zsemlék tetejével.

A krémes, enyhén csípős ragu és a ropogós káposztasaláta párosa egyszerűen verhetetlen, főleg, ha egy jó kis pirított buciba kerül. Tökéletes választás baráti összejövetelekre vagy egy gyors, mégis különleges hétköznapi kajára. Ha egy frissítő limonádéval vagy kombuchával kínálod, garantált a siker!
Ha bejött ez a vegán Sloppy Joe, akkor az alábbi recepteket is érdemes kipróbálnod – mind növényi alapú, gyors és ízekben gazdag fogás, ami jól illeszkedik a fenntartható hétköznapokba!
Ha tetszett a vegán sloppy joe szendvics ropogós lilakáposzta-salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



