Vegetáriánus ételek

Zöldrizottó

Zöld rizottó

Hozzávalók
150 g
bébispenót
1.2 l
alaplé vagy víz
0.5 fej
brokkoli
250 g
zöld spárga
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
őrölt bors
300 g
rizottórizs
50 ml
fehérbor
50 g
parmezán
80 g
vaj
pár csepp citromlé

Elkészítés

A zöld rizottóhoz először a spenótot dolgozzuk fel. Sós, forró vízbe dobjuk 8-10 másodpercre, majd leszűrjük, hideg vízbe tesszük, és lezúzzuk aprítóban vagy botmixerrel 2 dl alaplé vagy víz hozzáadásával.

A brokkolit apró rózsákra szedjük, a spárgákat megtisztítjük, levágjuk a fás részeit, majd kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, és sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a rizst, és pár percig forrósítjuk, majd felöntjük a fehérborral.

Közben a maradék 1 liter alaplevet vagy vizet felrakjuk melegedni, hozzáöntjük a spenótos alaplevet is, és beledobjuk a brokkolit és a spárgákat (ezeknek ennyi hő elég is, hogy még kissé roppanósak maradjanak a rizottóban).

A rizst folyamatosan főzzük, merőkanalanként adagolva hozzá az alaplevet, amit mindig csak akkor öntünk rá, amikor magába szívta az előző adagot. Amikor beszívta az összes alaplevet, és megpuhult, de egy leheletnyit még kemény a rizs, belekeverjük a reszelt parmezánt, a vajat, és pár csepp citromlevet.

Tálaláskor megszórhatjuk parmezánforgácsokkal és frissen őrölt borssal.

Elkészítési idő: 30 perc

Zöld rizottó

Ezeket is nézd meg:

Triplán zöld krémleves

Sült spárgás bulgur rizottó

www.streetkitchen.hu

Nem is tudom, mit tudnék többet mondani annál, mint hogy próbáljátok ki ezt a rizottót, mert nagyon finom! ;)

Hozzávalók

4 főre
150 g
bébispenót
1.2 l
alaplé vagy víz
0.5 fej
brokkoli
250 g
zöld spárga
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
őrölt bors
300 g
rizottórizs
50 ml
fehérbor
50 g
parmezán
80 g
vaj
pár csepp citromlé

A zöld rizottóhoz először a spenótot dolgozzuk fel. Sós, forró vízbe dobjuk 8-10 másodpercre, majd leszűrjük, hideg vízbe tesszük, és lezúzzuk aprítóban vagy botmixerrel 2 dl alaplé vagy víz hozzáadásával.

A brokkolit apró rózsákra szedjük, a spárgákat megtisztítjük, levágjuk a fás részeit, majd kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, és sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a rizst, és pár percig forrósítjuk, majd felöntjük a fehérborral.

Közben a maradék 1 liter alaplevet vagy vizet felrakjuk melegedni, hozzáöntjük a spenótos alaplevet is, és beledobjuk a brokkolit és a spárgákat (ezeknek ennyi hő elég is, hogy még kissé roppanósak maradjanak a rizottóban).

A rizst folyamatosan főzzük, merőkanalanként adagolva hozzá az alaplevet, amit mindig csak akkor öntünk rá, amikor magába szívta az előző adagot. Amikor beszívta az összes alaplevet, és megpuhult, de egy leheletnyit még kemény a rizs, belekeverjük a reszelt parmezánt, a vajat, és pár csepp citromlevet.

Tálaláskor megszórhatjuk parmezánforgácsokkal és frissen őrölt borssal.

Elkészítési idő: 30 perc

Zöld rizottó

Ezeket is nézd meg:

Triplán zöld krémleves

Sült spárgás bulgur rizottó

Ha tetszett a Zöld rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept