Hozzávalók
- 6 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma (kb. 120 g)
- 2 ek olívaolaj
- 5 ek szárított paradicsomos pesztó (120 g)
- 1 tk fehérborecet (opcionális)
- 300 ml habtejszín
- 200 g rigatoni tészta
- só
- 300 - 350 g brokkoli
- 30 g parmezán
- kb. 100 ml a tészta főzővizéből
Hozzávalók
- 6 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma (kb. 120 g)
- 2 ek olívaolaj
- 5 ek szárított paradicsomos pesztó (120 g)
- 1 tk fehérborecet (opcionális)
- 300 ml habtejszín
- 200 g rigatoni tészta
- só
- 300 - 350 g brokkoli
- 30 g parmezán
- kb. 100 ml a tészta főzővizéből
A brokkolis tészta elkészítése gyerekjáték! Először a bacont egy serpenyőben vagy 200 fokos sütőben megpirítjuk, majd kis darabokra törjük. Egy nagy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát és hagymát az olajon. Rárakjuk a pesztót, az ecetet, a tejszínt, és felforraljuk. Közben a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, de 4 perccel a főzési idő lejárta előtt beledobjuk a 4-5 cm-es rózsákra szedett brokkolit is.
Az egészet leszűrjük, de a főzővíz egy részét megtartjuk. A szószalapba forgatjuk a tésztát és a brokkolit, megszórjuk reszelt sajttal, és beforraljuk egy kevés főzővízzel. Tálaláskor a tészta tetejére szórjuk a ropogós bacont.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a brokkolis-vörös pesztós tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több brokkolis recept, nem csak tészta:
Brokkolis-zöldfűszeres omlett cottage cheese-zel
Chilis-fokhagymás tőkehal brokkolis rizottóval
Brokkolis csirke kesudióval: frankó színes kaja
Brokkolis-sajtos csirke besütve
Tejszínes-spárgás tészta brokkolival