Hirdetés
Instant

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A tésztához

100 g bébispenót
2 db tojás
2 tk olívaolaj
210 g liszt

A töltelékhez

1 marék pisztácia
250 g ricotta
só, bors
1 gerezd fokhagyma

A mártáshoz

2 - 3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
½ db chili paprika (kisebb)
½ db citrom reszelt héja
szerecsendió
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Spenótos tortelloni ricottakrémmel

Szerintem a tésztákat mindenki imádja, a töltött tésztákat meg pláne! Szóval ne parázzatok, hanem lássatok neki egy hétvégén a házi tésztagyártásnak, mert biztos vagyok benne, hogy élvezni fogjátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A tésztához

100 g bébispenót
2 db tojás
2 tk olívaolaj
210 g liszt

A töltelékhez

1 marék pisztácia
250 g ricotta
só, bors
1 gerezd fokhagyma

A mártáshoz

2 - 3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
½ db chili paprika (kisebb)
½ db citrom reszelt héja
szerecsendió
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához a bébispenótot forrásban lévő vízbe dobjuk max. 30 mp-re, ezután leszűrjük és jeges vízbe rakjuk át. Ezután jól kicsavarva mehet is egy aprítóba, a tojással, olajjal együtt, majd jöhet egy alapos zúzás, hogy szép sima állagot kapjunk. A lisztet egy deszkára borítjuk, a közepébe egy kis mélyedést készítünk, és belelocsoljuk a spenótos tojást, majd egy kés nyelével összehúzzuk, végül pedig sima tésztát gyúrunk belőle, kb. 10-12 perc folyamatos gyúrással. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 0,5-1 órára. 

A töltelékhez a pisztáciát apróra vágjuk, majd egy száraz serpenyőben megpirítjuk, azután összekeverjük az összes többi hozzávalóval. 

A tésztát kb. 2 mm-esre nyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, a közepükre nyomunk egy nagyobb mokkáskanálnyi mennyiséget a töltelékből, és 2 szemben lévő sarkot összecsípünk, majd lenyomogatjuk a széleket (esetleg derelyevágóval formázzuk), majd a két szélső csücsköt összecsípjük. 

A szószhoz a fokhagymát és a chilit apróra vágjuk, majd az olívaolajon kissé lepirítjuk. Mehet hozzá a citromhéj, majd a többi hozzávaló. A tésztákat pár perc alatt, forró, enyhén sós vízben kifőzzük, és összeforgatjuk az olajos szósszal.

Spenótos tortelloni ricottakrémmel

Ha tetszett a spenótos tortelloni ricottakrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások