Ezeket a tarhonyás ételeket egyáltalán nem bonyolult összedobni, és emellett igen laktatóak is. Ha eddig nem tudtátok, hogyan érdemes elkészíteni, akkor lessétek meg Zsolti receptjét, amiben megosztja veletek a tarhonyafőzés csínját-bínját, legyen szó sima vagy dörzstarhonyáról.
Az eredeti pásztortarhonya
A pásztortarhonya szerintünk mindenkinek ismerős, egy igazi klasszikus. A legtöbb hozzávalója nagy eséllyel lapul otthon a hűtőtökben és a kamrátokban, így bármikor összedobhatjátok ebéd vagy vacsi gyanánt.
Magyaros tarhonyaleves
Ha vegaként magyaros levesre vágytok, Ákos receptje szuper opció, ugyanis nem tartalmaz húst. A tarhonya mellé kerül bele krumpli és répa is, így igazán laktató kaja.
Zúzapörkölt vele főtt tarhonyával
A zúzapörkölt, a többi belsőséghez hasonlóan, megosztó étel, de nálunk a szerkesztőségben egész nagy rajongótábora van. Ákos egylábasos verziójában a zúza és a tarhonya együtt fő, ettől lesz igazán ízletes.
Tejfölös-spenótos tarhonyarizottó
Előfordulhat, hogy az olaszok sikítani tudnának a kamu rizottóktól, de mi eléggé bírjuk őket. Amellett, hogy sokkal gyorsabb elkészíteni, sok esetben az alapanyagai is könnyebben beszerezhetők. Lilla a tarhonyát spenóttal és tejföllel készítette, de természetesen a parmezán sem maradt ki belőle.
Hús nélkül is tuti: zöldborsópörkölt tarhonyával
Hús nélkül is lehet pörköltet készíteni, például borsóból, ami egy szuper húspótló. Laktató, gyorsan elkészül és akkor is ideális, ha spórolni szeretnétek egy kicsit. Nóri receptjét szerintünk mindenképp érdemes kipróbálni akkor is, ha szeretitek a húst, de éppen nem kívánjátok!
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!