Hozzávalók
A csicseris raguhoz
- 1 fürt koktélparadicsom
- olívaolaj
- só, bors
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 2 nagy marék spenót
- csicseriborsó
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt római kömény
- 100 ml tejszín
A halnyárshoz
- 2 szelet fehér húsú halfilé
- só, bors
- pár csepp olívaolaj
- ½ db citrom leve és héja
- só, bors
- 1 csokor friss kapor
- 1 kocka laktózmentes vaj
Hozzávalók
A csicseris raguhoz
- 1 fürt koktélparadicsom
- olívaolaj
- só, bors
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 2 nagy marék spenót
- csicseriborsó
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt római kömény
- 100 ml tejszín
A halnyárshoz
- 2 szelet fehér húsú halfilé
- só, bors
- pár csepp olívaolaj
- ½ db citrom leve és héja
- só, bors
- 1 csokor friss kapor
- 1 kocka laktózmentes vaj
A paradicsomot egy tepsire rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, mellédobunk pár gerezd fokhagymát, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a pari szára. Ezután kivesszük, eltávolítjuk a szárat, és egy villával szétnyomkodjuk az egészet. Rárakjuk a spenótot, belekeverjük a csicseriborsót, alaposan összeforgatjuk a fűszerekkel és a tejszínnel, majd 10 percre visszadobjuk a sütőbe.
A nyárshoz a halat nagy kockákra vágjuk, összeforgatjuk a vaj kivételével mindennel, és hagyjuk állni egy kicsit. Ezután egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat egy kevés olajjal és megsütjük a nyársakat. A csicseris ragut ezzel a halnyárssal tálaljuk.
Ha tetszett a csicseriborsós-spenótos tapas halnyárssal, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!