Gluténmentes
Hozzávalók
- 100 ml tej
- 1 mk kristálycukor
- 40 g élesztő
- 500 g gluténmentes lisztkeverék
- 25 g só
- 200 g tejföl
- 3 db tojássárgája
- 60 g puha vaj
- 80 g medvehagyma
A lekenéshez
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 100 ml tej
- 1 mk kristálycukor
- 40 g élesztő
- 500 g gluténmentes lisztkeverék
- 25 g só
- 200 g tejföl
- 3 db tojássárgája
- 60 g puha vaj
- 80 g medvehagyma
A lekenéshez
- 1 db tojás
Összeállítjuk a gluténmentes medvehagymás pogácsa tésztáját: a langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a sót, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a vajat és az apróra vágott medvehagymát.
Elkezdjük összedolgozni a tésztát. Egyenletesre keverjük, 5 percig dagasztjuk, majd letakarva félretesszük és hagyjuk szobahőmérsékleten kelni 1 órát.
A tésztát gluténmentes liszttel vékonyan megszórt felületre rakjuk, és kb. 1,5-2 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk (úgy, hogy minden kiszúrás előtt lisztezzük a forma szélét).
A pogácsákat sütőpapírral borított tepsire tesszük, melegebb helyen 30-35 percig kelesztjük, majd lekenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően kb. 16 percig sütjük őket.
- Elkészítési idő: kb. 2-2,5 óra
Ha tetszett a gluténmentes medvehagymás pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!