Vegetáriánus ételek

Lencsepörkölt

Lencsepörkölt

Hozzávalók
3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
sűrített paradicsom
1 ek
őrölt pirospaprika
1 mk
füstölt pirospaprika
1 mk
őrölt kömény
2 db
babérlevél
400 ml
víz
1 konzerv
főtt lencse, kb. 300 g
1 csokor
friss petrezselyem
tejföl a tálaláshoz
250 g
szarvacska tészta

Elkészítés
Ha lencsés ételt akarunk főzni, akkor általában rögtön a lencsefőzelék vagy a lencseleves jut eszünkbe, pedig más lencsés kaják is lehetnek laktatóak, és még hús sem kell beléjük. A lencsepörkölt is ilyen. Mi most tésztával csináltuk, de egyébként galuskával is isteni finom.A vöröshagymát és a fokhagymát vagy egy aprítógépben lezúzzuk, vagy egy késsel a lehető legapróbbra vágjuk, ez azért fontos, hogy sűrű szaftot kapjunk a végén. Egy lábasban az olívaolajon puhára pároljuk a felaprított hagymákat. Rátesszük a sűrített paradicsomot és egy picit lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről elkeverjük benne a fűszereket (kivéve a petrezselymet), sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a vizet és felforraljuk.
lencspörkölt
Ha felforrt, kb. 5 percig közepes lángon tovább rotyogtatjuk. Ezután rakjuk bele a főtt lencsét és további 10-15 percig lassú tűzön főzzük. Közben a szarvacska tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Ha letelt a 10-15 perc a pörköltnél, akkor elzárjuk és megszórjuk friss petrezselyemmel. Tejföllel és a főtt tésztával tálaljuk.
lencsepörkölt tésztával

Ezek a lencsés kaják is érdekelhetnek:

Füstölt szalonnás lencselevesA klasszikus lencsefőzelékLencsefőzelék sült virslivel

www.streetkitchen.hu

Egész évben tök jó húspótló ez a vega pörkölt verzió.

Hozzávalók

2 főre
3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 tk
sűrített paradicsom
1 ek
őrölt pirospaprika
1 mk
füstölt pirospaprika
1 mk
őrölt kömény
2 db
babérlevél
400 ml
víz
1 konzerv
főtt lencse, kb. 300 g
1 csokor
friss petrezselyem
tejföl a tálaláshoz
250 g
szarvacska tészta
Ha lencsés ételt akarunk főzni, akkor általában rögtön a lencsefőzelék vagy a lencseleves jut eszünkbe, pedig más lencsés kaják is lehetnek laktatóak, és még hús sem kell beléjük. A lencsepörkölt is ilyen. Mi most tésztával csináltuk, de egyébként galuskával is isteni finom.A vöröshagymát és a fokhagymát vagy egy aprítógépben lezúzzuk, vagy egy késsel a lehető legapróbbra vágjuk, ez azért fontos, hogy sűrű szaftot kapjunk a végén. Egy lábasban az olívaolajon puhára pároljuk a felaprított hagymákat. Rátesszük a sűrített paradicsomot és egy picit lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről elkeverjük benne a fűszereket (kivéve a petrezselymet), sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a vizet és felforraljuk.
lencspörkölt
Ha felforrt, kb. 5 percig közepes lángon tovább rotyogtatjuk. Ezután rakjuk bele a főtt lencsét és további 10-15 percig lassú tűzön főzzük. Közben a szarvacska tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Ha letelt a 10-15 perc a pörköltnél, akkor elzárjuk és megszórjuk friss petrezselyemmel. Tejföllel és a főtt tésztával tálaljuk.
lencsepörkölt tésztával

Ezek a lencsés kaják is érdekelhetnek:

Füstölt szalonnás lencselevesA klasszikus lencsefőzelékLencsefőzelék sült virslivel

Ha tetszett a Lencsepörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept