A töltelékhez a ricottába keverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pestót és az apróra vágott spenótlevelet. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén legyen. Ha van tésztanyújtó gépünk azzal, ha nincs, akkor lisztezett deszkán nyújtófával kinyújtjuk a tésztét két részletben, vékony hosszúkás alakúra. Az egyik tésztacsíkra kis gombócokba pakoljuk kb. 3 cm-enként a tölteléket, majd befedjük a másik tésztacsíkkal. Jól lenyomkodjuk a tésztát a töltelék körül majd kis négyzeteket vágunk a tésztából, úgy, hogy mindegyik négyzet közepére essen a töltelék, a négyzeteket átlósan félbehajtjuk, majd a két csücsköt összenyomjuk. Így kialakítva a klasszikus tortellini fazont. A tésztákat lobogó, enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük.
A szószhoz olívaolajon az apróra vágott vörös és fokhagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáaöntjük a passatát. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a cukrot is és fűszerezzük friss vagy szárított oreganóval és bazsalikommal és pár perc alatt összeforraljuk. A megfőtt tortellini a paradicsomszószba keverjük és friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.


Tortellini egyszerűen
Ha még variálnál a tölteléken, akkor csekkold le ezt a receptet is! Biztos, hogy a diós és a sütőtökös töltelék is ízleni fog!
Akár tejszínes szósszal is elkészíthetitek, amihez szósz ötletet itt találtok.
A házi tésztáknak nagyon kevés idő kell, amikor feljön a víz tetejére, onnantól egy perc és már le is szűrhetjük. Vigyázzunk, nehogy túl főjön!