Vegetáriánus ételek

Vegabolognai

Vega bolognai

Hozzávalók
50 g
dió
250 g
csiperkegomba
4 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
szárzeller
(kb. 160 g)
1 szál
répa
(kb. 130 g)
1 tk
oregánó
1 tk
kakukkfű
100 ml
vörösbor
1 db
lencse konzerv
(310 g-os kiszerelés)
800 g
darabolt paradicsom
1 csokor
bazsalikom
1 tk
balzsamecet
20 g
parmezán
tészta ízlés szerint a tálaláshoz

Elkészítés

A vega bolognai mártáshoz először a diót felaprítjuk, a gombát pedig vagy egy aprítógépben lezúzzuk, vagy apróra vágjuk. A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, kiszedjük, majd egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk a gombát is.

Egy nagy lábasban egy kevés olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert és répát, közben az egészet fűszerezzük oregánóval és kakukkfűvel. Ráöntjük a bort, hagyjuk elpárologni. Ha egy kis színt kapott, belerakjuk a lepirított diót, a gombát és a lecsepegtetett lencsét, felöntjük a paradicsommal, beletépkedjük a bazsalikomot, meglocsoljuk a balzsamecettel, és fél órát főzzük közepes lángon, néha megkeverve.

A végén belereszeljük a parmezánt, és főtt tésztával, friss bazsalikommal tálaljuk.

  • Elkészítési idő: kb. 60 perc
vega-bolognai-tészta
Vega bolognai

Ezek a szuper vega receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Vega töltött palacsinta sajttal, tejföllel besütve

Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal

Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel

Teriyaki szószos golyók

www.streetkitchen.hu

A dió-gomba-lencse trió tökéletesen hozza a húsos bolognai ízeit, állagát. Higgyétek el, az ultimate húsevők is teljesen jól fognak lakni ettől a kajától. A parmezánt most se sajnáljátok.

Hozzávalók

4 főre
50 g
dió
250 g
csiperkegomba
4 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
szárzeller
(kb. 160 g)
1 szál
répa
(kb. 130 g)
1 tk
oregánó
1 tk
kakukkfű
100 ml
vörösbor
1 db
lencse konzerv
(310 g-os kiszerelés)
800 g
darabolt paradicsom
1 csokor
bazsalikom
1 tk
balzsamecet
20 g
parmezán
tészta ízlés szerint a tálaláshoz

A vega bolognai mártáshoz először a diót felaprítjuk, a gombát pedig vagy egy aprítógépben lezúzzuk, vagy apróra vágjuk. A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, kiszedjük, majd egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk a gombát is.

Egy nagy lábasban egy kevés olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert és répát, közben az egészet fűszerezzük oregánóval és kakukkfűvel. Ráöntjük a bort, hagyjuk elpárologni. Ha egy kis színt kapott, belerakjuk a lepirított diót, a gombát és a lecsepegtetett lencsét, felöntjük a paradicsommal, beletépkedjük a bazsalikomot, meglocsoljuk a balzsamecettel, és fél órát főzzük közepes lángon, néha megkeverve.

A végén belereszeljük a parmezánt, és főtt tésztával, friss bazsalikommal tálaljuk.

  • Elkészítési idő: kb. 60 perc
vega-bolognai-tészta
Vega bolognai

Ezek a szuper vega receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Vega töltött palacsinta sajttal, tejföllel besütve

Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal

Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel

Teriyaki szószos golyók

Ha tetszett a Vega bolognai receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept