Lassan a nyár végéhez közeledünk, de ez még nem jelenti azt, hogy le kellene mondanod a szezon legjobb ízeiről. Összedobtunk egy egész heti menüt, tele könnyű, friss és laktató fogásokkal – hogy ne kelljen azon agyalnod, mi kerüljön az asztalra.
Pirított csirkeszárny káposztás tésztával
Egy hosszú nap után nincs is jobb, mint lehuppanni az asztalhoz egy tányér csirkeszárnnyal és káposztás tésztával – ilyenkor minden gond egyszerűen eltűnik.

Görögdinnyés succo
Ha már nem bírsz a hőséggel, ne izzadj tovább, inkább támadj vissza dinnyével! Egy korty ebből a jeges succóból, és máris úgy érzed, mintha egy mediterrán tengerparton hűsölnél.

Húsmentes töltött cukkini
Ez a cukkini nem unalmas zöldségköret, hanem egy full extrás, sajtos-fűszeres-csicseris zöldségbomba, amit garantáltan nem fogsz a hűtő hátsó sarkába száműzni. A legjobb benne? Annyira jóllaksz tőle, hogy még a vasárnapi rántott hús sem fog hiányozni, ezt garantálom! :)

Görögdinnyés smoothie
Ha a dinnyefagyit szereted, akkor ez a hűsítő ital is nagyon be fog jönni! Egyszerre gyümölcsös, jeges és a tejszínnek köszönhetően extra krémes is. Igazi nyáréltető nedű!

Hideg meggyleves
Ha nyár, akkor hideg meggyleves! Ez a verzió extra krémes, fűszeres és pont annyira savanykás, amennyire kell. Egy éjszaka a hűtőben, és másnap már kanalazhatod is a nyár legmenőbb levesét, tejszínhabbal megkoronázva, ahogy illik!

Túrós batyu felfújt
Mi történik, ha megmarad pár túrós batyu? NEM kidobod. Hanem fogod, és csinálsz belőle egy brutál jó felfújtat! Ez a recept egyszerre retró, kreatív és full comfort: puha tésztadarabkák, krémes vaníliás alap, kis citromhéj, egy alma, és máris kész a sütiből lett újragondolt desszertbomba.

Rizstésztás Alfredo füstölt szalonnával
Egy klasszik Alfredo már önmagában is krémes kényeztetés, de ha még megküldöd egy adag ropogós szalonnával… na, akkor kezdődik az igazi buli! Ez a verzió rizstésztával készül, így extra gyors, de ugyanolyan laktató, mint az eredeti verzió.

Dinnyés caprese
Ha eddig azt hitted, a görögdinnye csak desszertként játszik, most mutatunk valami egészen újat: ebben a receptben nemcsak az ízével hódít, de konkrétan tányérként is funkcionál! :D

Nyári töltött káposzta
Nem csak az év végi ünnepek alkalmával, vagy a lagzi éjféli menüjeként kerülhet töltött káposzta az asztalra! Egy kis friss kaporral máris nyáriasabbra hangolhatjuk ezt a fogást. Én ráadásul most nemcsak a tölteléket, de a fermentált káposztát is magam készítettem el hozzá!
