Vega
Hozzávalók
A gyümölcsraguhoz
- 3 db alma (3db/300 g tisztítva)
- 3 db banán (3db/300 g tisztítva)
- 2 ek vaj (2 ek/50 g)
- 50 g barna cukor
- 150 ml almalé
- 1 tk őrölt fahéj
A tésztához
- 100 g zabpehely
- 50 g liszt
- 60 g barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (1csomag/12 g)
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 50 g aprított dió
- 100 g hideg vaj
A tálaláshoz
- vaníliafagyi vagy vaníliás tejszínhab
Hozzávalók
A gyümölcsraguhoz
- 3 db alma (3db/300 g tisztítva)
- 3 db banán (3db/300 g tisztítva)
- 2 ek vaj (2 ek/50 g)
- 50 g barna cukor
- 150 ml almalé
- 1 tk őrölt fahéj
A tésztához
- 100 g zabpehely
- 50 g liszt
- 60 g barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (1csomag/12 g)
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 50 g aprított dió
- 100 g hideg vaj
A tálaláshoz
- vaníliafagyi vagy vaníliás tejszínhab
Az almás-banános crumble elkészítéséhez az almát és a banánt kisebb, 1-2 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben, közepes lángon felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a barna cukrot, és hagyjuk, hogy elkezdjen olvadni.
Ezután felöntjük az almalével, és kicsit összefőzzük. Egy lazább szirupos állagot szeretnénk kapni. Ha ezzel megvagyunk, jöhet rá az alma és a banán, megszórjuk fahéjjal, és közepes lángon megpároljuk a gyümölcsöket.
A tésztához egy nagyobb tálba kimérjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat, és a kezünkkel, dörzsölő mozdulatokkal addig dolgozunk a tésztán, ameddig morzsás állagú nem lesz.
A gyümölcsragut egy hőálló tálba tesszük, rámorzsoljuk a tésztát, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre.
Ha elkészült, még langyosan vaníliafagyival fogyasztjuk, vagy megvárjuk, hogy szoba-hőmérsékletűre hűljön, és vaníliás tejszínhabbal tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett az almás-banános crumble receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több almás finomság:
Almáspite-smoothie
Zabos sült alma joghurttal
Fűszeres almáspite-sajttorta