Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál újhagyma
- 75 g sűrített paradicsom
- 1 db padlizsán
- 1 konzerv vörösbab (310 g)
- 1 konzerv borlotti bab vagy fehérbab (400 g)
- 10 g kakukkfű
- 10 g szárított bazsalikom
- 1 csipet őrölt kömény
- só, bors
- 250 g szarvacska tészta
- 2 csomag mozzarella (200 g)
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál újhagyma
- 75 g sűrített paradicsom
- 1 db padlizsán
- 1 konzerv vörösbab (310 g)
- 1 konzerv borlotti bab vagy fehérbab (400 g)
- 10 g kakukkfű
- 10 g szárított bazsalikom
- 1 csipet őrölt kömény
- só, bors
- 250 g szarvacska tészta
- 2 csomag mozzarella (200 g)
Ha gyorsan akarok valami laktatót, nálam bizony a babos tészta mindig tuti befutó. Az alapvető fűszereken túl nem sok minden kell hozzá, de azokat is szabadon variálhatjátok. Ami még jobb, hogy azoknak is garantált a sikerélmény, akik még csak most ismerkednek a konyhájukkal. Lássuk, hogy is néz ki ez a gyakorlatban.
Egy serpenyőben egy kevés olívaolajon elkezdjük pirítani az újhagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a kockára vágott padlizsánt, és megpirítjuk. Beleöntjük a lecsöpögtetett vörösbabot és a borlotti babot a levével együtt. Kakukkfűvel, bazsalikommal, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, és 15 percig főzzük.
A tésztát a leírás szerinti idő alatt, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd elkeverjük a babos-padlizsános raguval. Lehúzzuk a tűzhelyről, majd egy mély tepsiben egyenletesen szétterítjük a tésztát. Befedjük a tetejét a mozzarellával, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, vagy amíg a sajt meg nem pirul egy kicsit.
Tálalás előtt 10 percet állni hagyjuk.
Ha tetszett az egyszerű babos tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!