Hozzávalók
- 2 csokor sörretek levelei (kb. 100 g)
- 150 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.25 db citrom leve
- 100 g mandula
- só, bors
- 20 g parmezán
Reteklevélpesztó
Hozzávalók
- 2 csokor sörretek levelei (kb. 100 g)
- 150 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.25 db citrom leve
- 100 g mandula
- só, bors
- 20 g parmezán
A reteklevélpesztó elsőre szokatlannak tűnhet, hiszen általában a kukában végzi ez az alapanyag. Pedig nagy kár érte, és ha egyszer elkészítitek ezt a receptet, akkor soha többet nem dobjátok szemétbe a retek leveleit. Nekem most sörreteklevelek voltak kéznél, de hónapos retek leveléből is nyugodtan elkészíthetitek ezt a szuper zöld pesztót. Az eljárás az alap pesztóéhoz hasonló, a hozzávalókat egy aprítóba rakjuk, és alaposan lezúzzuk, hogy szép krémes, de azért még picit rusztikus legyen. A reteklevélpesztó egyből felhasználható, de hűtőben zárt befőttesüvegben akár egy hétig is eláll. Ha pedig úgy döntenétek, hogy később is jól jöhet ízesítőnek húshoz, halakhoz, vagy egyszerűen valamilyen tésztára, akkor a mélyhűtőben is eláll.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Hozzávalók 2 db 250 ml-es üveghez
Ha tetszett a reteklevélpesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!