Spenótos vega hortobágyi palacsinta

A hortobágyi palacsinta hallatán lehet, hogy sok vegetáriánus embernek felszalad a szemöldöke, hiszen köztudottan egy nagyon cuccos, húsos ételről van szó. Ez a recept viszont megmutatja, hogy húsmentesen is kivitelezhető. Ráadásul pont olyan finom és laktató, mint az eredeti, ugyanis tele van tápláló alapanyagokkal, mint a gomba, a lencse és a spenót.
Vegán tárkonyos szójaraguleves

Mindenki, aki húsmentesen étkezik, imádja a szóját, és milyen jól is teszi, mivel rendkívül fontos fehérjeforrás. Ez a mennyei raguleves is szóját használ alapul, tehát proteinben ez sem szenved hiányt. Fűszeres és gazdag ízvilága pedig biztosan elcsábít.
Quinoás vegán chili

Gondoltál arra, hogy a chiliben lévő darált húst quinoára cseréled? Hidd el, megéri kipróbálni! Ez a gyakran köretnek használt alapanyag hemzseg a fehérjében, illetve magas vas-, rost- és magnéziumtartalommal is rendelkezik. A kész fogás tetejére még persze kerül avokádó is, hogy minden fontos ételcsoportot kimaxoljunk.
Vegán babfőzelék

Ha főzelék, akkor bab – és ha bab, akkor miért is ne lehetne vegán? Így született ez a megunhatatlan klasszikus egy modern csavarral. Fehérjében és összetett szénhidrátokban gazdag, így nem kérdés, hogy remek húsmentes alternatíva. Egy kis növényi tejföllel a tetején pedig egyenesen ellenállhatatlan.
Falafeles vegán shawarma

A shawarma okkal hatalmas kedvenc az arab konyha ételei között, és ez a vegán változat is simán tarol. A hús helyét a csicseriborsó-fasírt veszi át, ami gondoskodik a magas fehérjetartalomról és az esszenciális aminosavakról is. A falafelen kívül kerül még bele sült krumpli, tahini, csemegeuborka és más finomságok is.
A legjobb vegán „csirkemellcsíkok”

Ezek a hamis csirkemellcsíkok vetélkedni tudnának az eredetivel. A roppanós, fűszeres külső puha, omlós tofut rejt magában. Tökéletes kiegészítő egy adag krumplipüré mellé, de magában is szuper élményt nyújt. Mindössze fél óra, és meg is vagy a legjobb vega „husival”.