Öszegyűjtöttünk hét ütős receptet a klasszikusoktól a húsmentes verziókig – mert a pörkölt nem csak sertésből készülhet, és nem is mindig nokedlivel kell enni.
Afrikaiharcsa-pörkölt túrós csuszával
Halból pörkölt? Naná! Oltári jó, főleg, ha túrós csusza kíséri. Ez a verzió könnyű, mégis tartalmas, és simán felveszi a versenyt a húsos klasszikusokkal.

Gombapörkölt 4-féle gombából
Ha húsmentesen nyomnád, ez a négyféle gombából készült pörkölt igazi jolly joker. Szaftos, fűszeres, és úgy hozza a pörköltélményt, hogy senki sem fogja hiányolni a húst.

A világ legjobb csirkepörköltje
Nem szerénykedünk, felesleges is lenne: tényleg az egyik legjobb csirkepörkölt, amit valaha kanalaztunk. Szaftos, paprikás, és pont annyira retró, amennyire kell.

A tökéletes sertéspörkölt
A klasszikus, amit nem lehet megunni. Sűrű szaft, omlós hús, és az az érzés, amikor az egész környéket betölti a pörköltillat – na, az mindent visz.

Tejszínes paprikás csirke
A paprikás csirke krémesített változata, ami tuti, hogy extra gyorsan el fog fogyni. Egy adag tészta vagy galuska mellé tálalva igazi vasárnapi kedvenc lesz.

Csirkemájpörkölt copfocskával
Aki szereti a májat, az ezzel a recepttel tutira jóban lesz. A copfocska meg pont az a házias köret, amitől az egész olyan, mintha a nagyi főzte volna.

Patisszonpörkölt
Egy kellemes nyári zöldségpörkölt, amit akkor is szeretni fogsz, ha amúgy húsimádó vagy. A patisszon szépen beszívja a fűszereket, a végeredmény pedig friss, könnyű és mégis pörkölt-feelinget adó kaja.
