Vega
Hozzávalók
A cukkinitekercshez
- 1 db cukkini
- ½ mk só
A töltelékhez
- 50 ml tejszín
- 1 lap zselatin
- 200 g feta sajt
- 6 karika konzerv jalapeno
- ½ csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- ½ mk fehér szezámmag
- ½ mk fekete szezámmag
- 2 ek olívaolaj
- 2 szelet pirítós
Hozzávalók
A cukkinitekercshez
- 1 db cukkini
- ½ mk só
A töltelékhez
- 50 ml tejszín
- 1 lap zselatin
- 200 g feta sajt
- 6 karika konzerv jalapeno
- ½ csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- ½ mk fehér szezámmag
- ½ mk fekete szezámmag
- 2 ek olívaolaj
- 2 szelet pirítós
A cukkinitekercshez a cukkiniből zöldséghámozóval vagy mandolinnal vékony szalagokat vágunk. Deszkára terítjük, és kissé lesózzuk.
Egy kis műanyag tálba öntjük a tejszínt, mikróban felmelegítjük, majd feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott zselatinlapot. Egy aprítógépbe tesszük a fetát, jalapenót, a petrezselymet és a tejszínes alapot, és összeturmixoljuk. A szezámmagokat száraz serpenyőben megpirítunk és félretesszük.
A cukkiniszalagokról papírtörlővel óvatosan leitatjuk a nedvességet, és frissentartó fóliára, félig fedve egymás mellé helyezzük őket. A krémet egyenletesen a cukkiniszalagokra kenjük, és a fólia segítségével felgöngyöljük. A végeit összetekerjük, mint egy szaloncukrot. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Miután megdermedt, 3 cm-es szeleteket vágunk belőle, és eltávolítjuk a fóliát. Azért csak utólag, mert így könnyebb felvágni. Tányérra tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, a tetejét megszórjuk a pirított szezámmaggal, és pirítóst kínálunk mellé.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 30 perc
Ha tetszett a cukkinitekercs recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!