Hozzávalók
- 4 db burgonya (175 g/db)
- 2 db cukkini (300 g/db)
- 600 ml tejszín
- 1 ek keményítő
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek kakukkfű
- 1 ek bazsalikom
- só, bors
- 120 g trappista sajt
Hozzávalók
- 4 db burgonya (175 g/db)
- 2 db cukkini (300 g/db)
- 600 ml tejszín
- 1 ek keményítő
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek kakukkfű
- 1 ek bazsalikom
- só, bors
- 120 g trappista sajt
A burgonyával rakott cukkinihez először a burgonyát megtisztítjuk, majd a legvékonyabb mandolin szeletelőn vékonyra szeleteljük a cukkinival együtt.
A tejszínt kikeverjük a keményítővel, a reszelt fokhagymával, a finomra aprított fűszernövényekkel, sóval és borssal, majd ebből a keverékből egy kevéssel kikenjük a tepsi alját, és jöhet a rétegezés.
Lehelyezünk két réteg burgonyát, majd mehet rá a tejszínből, arra pedig a cukkiniből egy réteg, és így folytatjuk a rétegezést: tejszín, burgonya, tejszín, cukkini, tejszín, burgonya… az utolsó réteg a tejszín legyen. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Frissen is felszeletelhetjük, de ha szép végeredményre törekszünk, akkor érdemes kicsit lesúlyozni egy másik tepsivel és várni, míg viszonylag kihűl az étel.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 40 perc
Ha tetszett a burgonyával rakott cukkini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Vega recepteket próbálnál? Csekkold a burgonyával rakott cukkini után ezeket is!
Hideg lencsefasírt burgonyasalátával