Hozzávalók
- 80 g apró szemű zabpehely
- 80 ml növényi tej
- 1 ek juharszirup
- 50 g mogyoróvaj
- 30 g vegán fehérjepor
- 1 db érett banán
- 1 tk sütőpor
- 30 g étcsoki csepp
Proteines sült zabkása
Hozzávalók
- 80 g apró szemű zabpehely
- 80 ml növényi tej
- 1 ek juharszirup
- 50 g mogyoróvaj
- 30 g vegán fehérjepor
- 1 db érett banán
- 1 tk sütőpor
- 30 g étcsoki csepp
A proteines sült zabkása első lépéseként a zabpehely háromnegyedét krémesre turmixoljuk a növényi tejjel, a juharsziruppal, a mogyoróvajjal, a fehérjeporral, a banánnal és a sütőporral együtt.
A masszát egy kisebb sütőformába öntjük, és belekeverjük a maradék zabpelyhet. Megszórjuk a tetejét a csokicseppekkel, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
- Elkészítési idő: 5 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ez csak egy ötlet arra az esetre, ha valami fitt, fehérjedús kaját reggeliznél. Van még pár szuper receptünk a legtutibb zabkásákon át a sós finomságokig. Mutatjuk a három aktuális kedvencünket:
Spenótos omlett-wrap tépett csirkés krémsajttal és zöldségekkel