Vegán
Hozzávalók
- 2 db édesburgonya (nagy méretű)
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag borsóalapú darált húshelyettesítő
- só, bors
- 1 kis csokor bazsalikom
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kis csokor rozmaring
Hozzávalók
- 2 db édesburgonya (nagy méretű)
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag borsóalapú darált húshelyettesítő
- só, bors
- 1 kis csokor bazsalikom
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kis csokor rozmaring
A zöldfűszeres vegán jacket potatohoz az édesburgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, egy villával megszurkáljuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-50 perce, a krumplik méretétől függően.
Közben a raguhoz a hagymát apróra vágjuk, rádobjuk néhány evőkanál olajra, majd ha üveges lett, 2 gerezd zúzott fokhagymát is rakunk rá. Erre jöhet a húshelyettesítő, amit pár percig pirítunk, közben sózzuk, borsozzuk.
Egy aprítógépbe dobjuk a zöldfűszereket és egy gerezd fokhagymát, majd egy kevés olívaolajjal, lezúzzuk. Ahogy elkészült a zöldfűszeres keverék, a húspótlóra tesszük, és alaposan átforgatjuk. 8-10 percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről.
Az elkészült krumplikat félbevágjuk, egy villa segítségével kicsit összenyomjuk a belsejüket, majd beleteszünk egy jó adagot a zöldfűszeres keverékből. Jöhet még rá ízlés szerint egy kis (vegán) tejföl is, és már falhatjuk is.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a zöldfűszeres vegán jacket potato receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több vegán recept:
Zé-féle vegán bolognai spagetti