Gluténmentes
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g rizsliszt
- 200 g mandulaliszt
- 100 g barna cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 5 ek növényi tej
- 120 g olvasztott kókuszolaj
A töltelékhez
- 1 kg alma
- 6 ek kristálycukor
- 2 tk fahéj
- 200 g mascarpone
- 2 db tojás
- 5 ek porcukor
- 1 db citrom
- 2 ek keményítő
A tálaláshoz
- 4 ek bolti karamellszósz
Gluténmentes karamellizált almás pite
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g rizsliszt
- 200 g mandulaliszt
- 100 g barna cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 5 ek növényi tej
- 120 g olvasztott kókuszolaj
A töltelékhez
- 1 kg alma
- 6 ek kristálycukor
- 2 tk fahéj
- 200 g mascarpone
- 2 db tojás
- 5 ek porcukor
- 1 db citrom
- 2 ek keményítő
A tálaláshoz
- 4 ek bolti karamellszósz
A gluténmentes karamellizált almás pite tésztájának hozzávalóit elkeverjük egy tálban, majd egy sütőpapírral bélelt piteformába nyomkodjuk. Ne ijedjünk meg, ez nem egy nyújtható pitetészta, szóval csak borítsuk a formába és egyengessük el benne. A tésztára helyezünk egy másik sütőpapírt, szárazbabot öntünk rá, és 50 percre bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Az almákat vékony cikkekre vágjuk, majd egy tálba tesszük, megszórjuk a kristálycukorral meg a fahéjjal, és alaposan elkeverjük. Felhasználásig félretesszük.
A mascarponét kihabosítjuk a tojásokkal, a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, illetve a keményítővel, majd a hűtőbe dobjuk.
A megsült pitetésztából eltávolítjuk a babot, és legalább 30 percig hagyjuk hűlni. Utána belekanalazzuk a mascarponés krémet, majd körben, kissé egymást fedve elkezdjük rápakolni a vékony almacikkeket. Ha a végére értünk, egy szép rózsa mintát kell kapnunk. A pitét visszarakjuk a sütőbe további 30-35 percre.
Mikor elkészült, hagyjuk picit hűlni, majd meglocsoljuk a bolti karamellszósszal. De ha inkább ezt is magatok készítenétek el, itt találjátok a receptet hozzá!
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 1 óra 25 perc
- Hűtési idő: 40 perc
Ha tetszett a gluténmentes karamellizált almás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!