Hozzávalók
A sült zöldségekhez
- 200 g édesburgonya
- só, bors
- fokhagyma-granulátum
- olívaolaj
- 300 g brokkoli
- 130 g kaliforniai paprika
A rántott sajthoz
- 150 g trappista sajt
- 30 g liszt
- 2 db tojás
- 40 g zsemlemorzsa
- 25 g lenmag
- bő olaj a sütéshez
Rántott sajt lenmagos bundában
Hozzávalók
A sült zöldségekhez
- 200 g édesburgonya
- só, bors
- fokhagyma-granulátum
- olívaolaj
- 300 g brokkoli
- 130 g kaliforniai paprika
A rántott sajthoz
- 150 g trappista sajt
- 30 g liszt
- 2 db tojás
- 40 g zsemlemorzsa
- 25 g lenmag
- bő olaj a sütéshez
A rántott sajt előtt foglalkozzunk a körettel. A sült zöldségekhez egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a hasábokra vágott édesburgonyát, sóval, borssal és fokhagyma-granulátummal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal, és átforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Amíg sül, ugyanígy fűszerezzük a rózsáira szedett brokkolit és a hasábokra vágott kaliforniai paprikát is, majd meglocsoljuk olívaolajjal. 15 perc után az édesburgonya mellé rakjuk a többi zöldséget is, majd további kb. 30 percet sütjük. Ha a brokkoli pirulni kezdene, rakjunk a tepsire alufóliát.
A sajtot kb. 1,5 cm vastagságú háromszögekre szeleteljük. Megforgatjuk lisztben, villával felvert tojásban, majd a lenmaggal elkevert zsemlemorzsában. Az utolsó két lépést megismételjük, ennek köszönhetően nem folyik ki a sajt a panírból, de hogy tutira menjünk: sütés előtt néhány órára fagyasztóba rakjuk a sajtokat. Bő olajban, néhány perc alatt kisütjük őket.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: zöldségek: 45 perc, sajt: 15 perc
- Összesen: 60 perc
Tipp: Az olajos magvakat érdemes rendszeresen használni a kicsik ételeihez, hiszen remek zsírsavösszetételüknek köszönhetően nagy szerepük van egészségük megőrzésében. A lenmag emellett például kalciumban és rostban is bővelkedik – így kifejezetten javasolt, hiszen ezekből az anyagokból ennek a korosztálynak az étrendje gyakran hiányos. Ez a recept bizonyítja, hogy akár a hagyományos ételeket is könnyen színesíthetjük vele.
Ajánlott életkor:
Bő olajban sült étel csecsemő- és bölcsődés korú gyermekeknek nem igazán javasolt, de 3-4 éves kortól alkalmanként beépíthető a kiegyensúlyozott étrendbe.
Ha tetszett a rántott sajt lenmagos bundában receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!