Hirdetés

Fördős Zé

RECEPTJEINEK SZÁMA: 453

Úgy öt évesen szippantott be a gasztronómia, akkor mutatta meg nekem Joli mama és apu, hogy hogyan is működik egy étterem konyhája. Így jött aztán a vendéglátó szak a főiskolán, sok évnyi munka a szakmában, de elég sok időnek kellett eltelnie, hogy rájöjjek, mi is pörget fel úgy igazán. Testvéremmel, Fördős Petivel találtuk ki, hogy leforgatjuk életünk első főzős videóját, a többi pedig már történelem: jött a Szárnyas Ízvadász videóblog, később a Street Kitchen az Indexen, a Konyhafőnök az RTL-en, aztán a független Zémagazin.hu és kis szünet után most újra az SK. Rá vagyok kattanva mindenre, ami gyors, finom és villantós egyszerre. Bármikor jöhet a sistergő hús és a lecsorgó szaft, magamon és közvetlen környezetemen tesztelem a receptjeimet, gyakorlatilag mindennap. Ja és még mindig pacal forever, gyerekek!

Megnézem a profilját

Jancsa Jani

RECEPTJEINEK SZÁMA: 278

Jancsa Jani kiugrott közgazdászként 30 évesen otthagyta több, mint 10 éves multis karrierjét, és úgy döntött, innentől kezdve az álmainak (és a burgereknek) él. Létrehozója az ország egyetlen tematikus burger blogjának, valamint társtulajdonosa és kulináris vezetője a Bamba Marha Burger Bárnak. Heti szinten tart teltházas főzőkurzusokat, de attól sem retten meg, ha száz főre kell egy vidéki rendezvényen főzni, vagy éppen workshopot tartani. Egy szó, mint száz, Jani imád enni, főzni, és mindezt úgy bemutatni, ahogyan senki más nem tudja - amolyan Street Kitchenesen.

Megnézem a profilját

Szilágyi Nóri

RECEPTJEINEK SZÁMA: 521

Nóri, aki geográfusi tanulmányait sutba dobva átnyargalt az idegenvezetői pályára és Spanyolországban nyomta az ipart, később cukrász lett, majd barista, meg üzletvezető, fotós, stb…(felsorolni is sok lenne), végül nálunk kötött ki. Nagyjából 8 éve kezdett el sütögetni és annak ellenére, hogy eleinte csak édességekkel kísérletezett, mostanra mondjuk úgy, hogy kitárult a világ előtte és egész malac vagy marha sütésén kívül, nagyjából bármilyen receptet elkészít! Szívéhez legközelebb mégis a torták és sütik állnak, amikkel imád kísérletezni, újabb és újabb recepteket kipróbálni, az egyszerűbbektől a bonyolultabb, többórás verziókig. Szerencsés helyzetben érzi magát, hiszen nála a sütés kikapcsolódás, hobbi és munka is egyben.

Megnézem a profilját

Vitális Lilla

RECEPTJEINEK SZÁMA: 313

Nem hazudunk, ha azt mondjuk, hogy gyerekkora óta a főzés érdekli csak. Ezt az is bizonyítja, hogy bár agrár diplomája van, semmi sem teszi annyira boldoggá mint, amikor a tűzhely mellett áll. Lilla, Magyarország egyetlen, nyíregyházi gyrostál influencere, Jamie Oliver leghűségesebb követője, minden receptjével azt szeretné megmutatni az embereknek, hogy főzni bárki tud és nem kell mesterszakácsnak lenni ahhoz, hogy valami igazán jót együnk otthon is.

Megnézem a profilját

Madarász Kinga

RECEPTJEINEK SZÁMA: 30

Kinga, mint sokan mások, a nagyszülei és anyukája mellett ismerkedett meg a főzéssel. Kommunikáció és PR tanulmányai ellenére nem sok időt töltött a szakmában, hiszen igazi hivatásának a főzést tekinti. A konyhai kreativitás és az étel szeretete mindig is jelen volt az életében, hiszen 9 éves kora óta gluténérzékeny. Ez a betegség 100%-ban megváltoztatta az étkezési szokásait- illetve sok más- az ételektől független dologra is megtanította. Szerencsére mára sok alternatívája van, hogy gluténérzékenyként is isteni fogásokat készíthessen, és megmutathassa az egyre több ételallergiával küzdőnek, hogy így is lehet teljes életet élni. A főzés szeretete mellett fontosnak tartja a környezet-tudatosságot is, az átlagnál jobban megkarcolja a felesleges műanyag használat és a kaja pazarlás. Na, de ne egy mezítlábas hippiként képzeljétek el, ugyanis attól sem ijed meg meg, ha egy szaftos steaket kell villantania, egy nagy adag vajas krumplipürével.

Megnézem a profilját

Forási Ákos

RECEPTJEINEK SZÁMA: 11

Ákos már gyerekkorában is tudta, hogy nem babra megy a játék. Olyannyira, hogy amikor csak tehette legszívesebben a konyhában sürgött-forgott, ahol gasztrokedvelő édesapja konyhai trükkjeit igyekezett ellesni. Az alma nem esett messze a fájától, hiszen Ákos a családi tűzfészket elhagyja a gasztronómia rögös útján lépkedett tovább. Belekóstolt a vendéglátásba, végjárta a séfek ranglétráját míg végül úgy döntött, ideje saját hangját – na meg sütési-főzési stílusát – hallatni, így csatlakozott a Street Kitchen csapatához. Minden, ami gasztronómia! – ez Ákos filozófiája, aki rajong a sültekért, a karakteres ízekért, a fűszerek kavalkádjáért és a laza, könnyen elkészíthető, ám tartalmas fogásokért. Receptjeiben mindezek egyesülnek, némi humorral fűszerezve. Ha egy bombabiztos, brutális kajareceptet keresel az ő receptjei nem fognak cserbenhagyni!

Megnézem a profilját

Kalas Györgyi

Cikkeinek száma: 146

Györgyi kulturális antropológiát és újságírást tanult, és gyerekkora óta két dolog érdekli: az ételek és az emberek, és ezt a két területet ötvözi cikkeiben. Imád jókat enni, mindent megkóstolni és közben új embereket megismerni. Rendületlenül keresi az új éttermeket, helyeket, alapanyagokat mindenhol, járja Budapestet és az országot, tapasztalatait és kalandjait pedig a Street Kitchen olvasóival is megosztja. Szenvedélye a Balaton, ha nyílik egy új hely, azonnal ott terem, és kipróbálja. Az írás nála szenvedély, három könyve jelent meg, kettő gasztronómiai témában. Két kislány anyukája. gyorgyi@streetkitchen.hu

Megnézem a profilját
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások