Hirdetés
:

Fördős Zé

RECEPTJEINEK SZÁMA: 577

Úgy öt évesen szippantott be a gasztronómia, akkor mutatta meg nekem Joli mama és apu, hogy hogyan is működik egy étterem konyhája. Így jött aztán a vendéglátó szak a főiskolán, sok évnyi munka a szakmában, de elég sok időnek kellett eltelnie, hogy rájöjjek, mi is pörget fel úgy igazán. Testvéremmel, Fördős Petivel találtuk ki, hogy leforgatjuk életünk első főzős videóját, a többi pedig már történelem: jött a Szárnyas Ízvadász videóblog, később a Street Kitchen az Indexen, a Konyhafőnök az RTL-en, aztán a független Zémagazin.hu és kis szünet után most újra az SK. Rá vagyok kattanva mindenre, ami gyors, finom és villantós egyszerre. Bármikor jöhet a sistergő hús és a lecsorgó szaft, magamon és közvetlen környezetemen tesztelem a receptjeimet, gyakorlatilag mindennap. Ja és még mindig pacal forever, gyerekek!

Megnézem a profilját

Fördős Lajos

RECEPTJEINEK SZÁMA: 202

Ha a teljes csapat vendéglátós tapasztalatát és konyhában töltött idejét összeadjuk, talán megközelítjük azt a számot, amennyit Lajos eddig a gasztronómiában mozgott. Volt saját étterme, catering-cége, és olyan is előfordult, hogy 24 óra alatt 4000 embert szolgált ki Zével és a csapatukkal együtt. A klasszikus receptek felelőse, aki képes egy egész hétvégén keresztül állni a tűzhely mellett, hogy minden alkotóelem tökéletes legyen, teljesen mindegy, hogy hányszor kell újrakezdeni, a végén biztosan olyan lesz, amilyet a nulladik fázisnál elképzelt. Ő a bázis tetőteraszának ultimate felelőse, a leanderdzsungel gondozója, és tuti, hogy nem tudsz olyan kérdést feltenni neki, amire ne tudná a választ, vagy legalább ne járná körbe jól a témát. Verhetetlen a csirkepaprikása és a Jókai bablevese!

Megnézem a profilját

Szilágyi Nóri

RECEPTJEINEK SZÁMA: 1209

Nóri, aki geográfusi tanulmányait sutba dobva átnyargalt az idegenvezetői pályára és Spanyolországban nyomta az ipart, később cukrász lett, majd barista, meg üzletvezető, fotós, stb…(felsorolni is sok lenne), végül nálunk kötött ki. Nagyjából 8 éve kezdett el sütögetni és annak ellenére, hogy eleinte csak édességekkel kísérletezett, mostanra mondjuk úgy, hogy kitárult a világ előtte és egész malac vagy marha sütésén kívül, nagyjából bármilyen receptet elkészít! Szívéhez legközelebb mégis a torták és sütik állnak, amikkel imád kísérletezni, újabb és újabb recepteket kipróbálni, az egyszerűbbektől a bonyolultabb, többórás verziókig. Szerencsés helyzetben érzi magát, hiszen nála a sütés kikapcsolódás, hobbi és munka is egyben.

Megnézem a profilját

Vitális Lilla

RECEPTJEINEK SZÁMA: 1049

Nem hazudunk, ha azt mondjuk, hogy gyerekkora óta a főzés érdekli csak. Ezt az is bizonyítja, hogy bár agrár diplomája van, semmi sem teszi annyira boldoggá mint, amikor a tűzhely mellett áll. Lilla, Magyarország egyetlen, nyíregyházi gyrostál influencere, Jamie Oliver leghűségesebb követője, minden receptjével azt szeretné megmutatni az embereknek, hogy főzni bárki tud és nem kell mesterszakácsnak lenni ahhoz, hogy valami igazán jót együnk otthon is.

Megnézem a profilját

Eisler Zsolt

RECEPTJEINEK SZÁMA: 439

Először akkor érezte, hogy főzni bizony király dolog, amikor egy sulis paprikáskrumpli-főzőversenyen elkészítette élete első, komolyan vehető ételét. 18 évesen költözött Budapestre, ahol rákényszerült arra, hogy főzőcskézzen. Ekkor jött rá, hogy számára a főzés egyszerre kikapcsolódás és feltöltődés. Volt szerencséje belekóstolni a catering világába, de annak búcsút intve inkább a televízió és a főzés felé vette az irányt. Mohácsi srác lévén, hatalmas kedvence a halászlé és a harcsapaprikás, kapros-túrós csuszával. Utóbbi jöhet reggel, délben, este, mulatozás előtt, közben és után is.

Megnézem a profilját

Forási Ákos

RECEPTJEINEK SZÁMA: 460

Ákos már gyerekkorában is tudta, hogy nem babra megy a játék. Olyannyira, hogy amikor csak tehette, legszívesebben a konyhában sürgött-forgott, ahol gasztrokedvelő édesapja konyhai trükkjeit igyekezett ellesni. Az alma nem esett messze a fájától, hiszen Ákos a családi tűzfészket elhagyva a gasztronómia rögös útján lépkedett tovább. Belekóstolt a vendéglátásba, végigjárta a séfek ranglétráját, míg végül úgy döntött, ideje saját hangját – na meg sütési-főzési stílusát – hallatni, így csatlakozott a Street Kitchen csapatához. Minden, ami gasztronómia! – ez Ákos filozófiája, aki rajong a sültekért, a karakteres ízekért, a fűszerek kavalkádjáért és a laza, könnyen elkészíthető, ám tartalmas fogásokért. Receptjeiben mindezek egyesülnek, némi humorral fűszerezve. Ha egy bombabiztos, brutális kajareceptet keresel, az ő receptjei nem fognak cserbenhagyni!

Megnézem a profilját

Horváth Ádám

RECEPTJEINEK SZÁMA: 79

Ádám számára mindig a kreativitás és az önkifejezés volt a legfontosabb. A papírra vetett művei után, tinédzserként felfedezte a konyha csodás világát, ahol másképp is kiélhette kreativitását. Rengeteg területen kipróbálta már magát, a vendéglátástól kezdve, a grafikus munkákon át a jógaoktatásig, de a főzés a legnagyobb szenvedélye. Leginkább a növényi alapú receptek szerelmese, de minden, ami a gasztronómiához kapcsolódik egyből beindítja az alkotási vágyát, így nem riad meg más alapanyagoktól sem. Győriként az egyik kedvenc étele a beré, amit máshol csak tócsninak neveznek. Nagy vágya, hogy a lehető legtöbb emberrel megszerettesse a főzést, pont úgy, ahogy ezt anno nagymamája tette vele.

Megnézem a profilját

Li Mengyi

RECEPTJEINEK SZÁMA: 44

Li Mengyi eredeti szakmáját tekintve építészmérnök, de már kiskora óta imád a konyhában lenni. Gyerekként csodálva nézte, ahogy szülei főzik a finomabbnál finomabb ételeket. Az étel náluk a szeretetet jelenti. 16 évesen költözött Angliába, ekkor kezdte el érdekelni komolyabban a főzés. 35 országot bejárva megismerte megannyi ország kultúráját és ételeit, fűszereit. Imádja különböző nemzetek ételeit fúzionálni, és azt vallja, hogy nem csak sóból és borsból áll a világ.

Megnézem a profilját

Güler Handi

RECEPTJEINEK SZÁMA: 42

Alig érte fel a tűzhelyet, mikor már megtanulta, hogyan is készül egy igazán finom falusi tyúkhúsleves. Hat évet élt Svédországban és fél évet Spanyolországban. Mindkét ország konyháját nagyon megszerette, de az örök favoritja a magyar konyha. Imádja a hazai kajákat, kedvenc ételei közt ott van a csülökpörkölt és a pacal. Nagyon édesszájú, bármennyi sütit el tud pusztítani. Legszívesebben a családjának és a barátainak főz, és állítja, hogy minden étel sokkal ízletesebb lesz, ha azt a szívünknek kedves emberekkel osztjuk meg. A csomagtartójában mindig van egy extra póráz, így amerre jár, kóbor kutyus biztos nem marad magára.

Megnézem a profilját

Jáki Tamás

RECEPTJEINEK SZÁMA: 236

Tamás szerint a lustaság igenis nagy erény, mert megoldásorientált gondolkodáshoz vezet. Először grafikus szeretett volna lenni, majd gitárművész, de szülei tanácsára vendéglátós suliba iratkozott be. Ott még megtapasztalhatta a Nagy Öregek alázatát és munkamorálját, amit annyira magáénak érez, hogy 10 év alatt 20 évnyi munkaórát töltött el a konyhában. Az ereiben espresso narancs folyik vér helyett és nem tartja cikinek a mimózát reggelire. Gyakorlatilag tematika fetisiszta, és egy adott elképzelésbe maximálisan beleássa magát. Bármit is kóstol, mindenbe mehetne még egy kis sav. Gyengéje a századfordulós vendéglátás eleganciája, és alig várja, hogy a Gellért szálloda végre eredeti fényében tündököljön.

Megnézem a profilját

Kalas Györgyi

Cikkeinek száma: 586

Györgyi kulturális antropológiát és újságírást tanult, és gyerekkora óta két dolog érdekli: az ételek és az emberek, és ezt a két területet ötvözi cikkeiben. Imád jókat enni, mindent megkóstolni és közben új embereket megismerni. Rendületlenül keresi az új éttermeket, helyeket, alapanyagokat mindenhol, járja Budapestet és az országot, tapasztalatait és kalandjait pedig a Street Kitchen olvasóival is megosztja. Szenvedélye a Balaton, ha nyílik egy új hely, azonnal ott terem, és kipróbálja. Az írás nála szenvedély, három könyve jelent meg, kettő gasztronómiai témában. Két kislány anyukája. gyorgyi@streetkitchen.hu

Megnézem a profilját

Gedeon Lili

Cikkeinek száma: 198

Lili gyerekként nem volt túl jó evő, de szerencsére azóta megfordult vele a világ, és elsőként áll a sorban, ha kóstolásról van szó. Dietetikus végzettségének köszönhetően a kajákat mélyrehatóan ismeri. Szakmája ellenére mindig is az írás és a programszervezés érdekelte. Megszállott “nincs olyan, hogy de viszont”-párti, az elírások ádáz ellensége. Amit viszont nem vet meg, az a prosecco és a palacsinta, na meg anyukája borsólevese. :) Kajafronton a flexitáriánus étrend követőihez sorolja magát, egy finnyásabb mindenevő. :D Ha elege lenne a sok finomságból, Kőröshegyen meditál, és gondozza a kis szőlőjét, de a fesztiválozás vagy a világjáró kirándulások, utazások sem idegenek számára. Bármerre is veti a sors, egy hívogató étteremnek nem tud ellenállni. Imádja az Agatha Christie-krimiket, és Miss Marple módjára nyomozza ki a vendéglátóhelyek izgi történeteit. Kedvenc színe a rózsaszín, nyáron unikornisos úszógumiban, télen pink sínadrágban keressétek!

Megnézem a profilját

Petrás Gabriella

Cikkeinek száma: 368

Gabi gyerekkora óta kétlaki életet él, sőt, mostanra inkább hármat: a Budapest-Balaton-Vajdaság tengelyen mozog. Bár eredetileg a PowerPointok, az Excel táblázatok és az IT hibajegyek Bermuda-háromszögéből jött, mindig is írni szeretett volna, így vett egy nagy levegőt, meg némi tudást a szakma nagyjaitól, és váltott. A magyar kajáktól kezdve, a szerb ételeken át, az olasz és ázsiai konyháig mindenben megtalálja a kedvére valót: a tejfölös lángost és a pisztrángot pont úgy szereti, mint a csevapot meg a bureket, de egy kellemesen csípős tom yumra vagy egy könnyed, olasz caprese salátára sem tud nemet mondani. Gabi szerint a világ egyik legjobb illata a kertjében termett paradicsomé, amivel versenybe szállni maximum kedvenc parfümjei tudnak.

Megnézem a profilját