Hirdetés

Fördős Zé

Receptjeinek száma: 638

Úgy öt évesen szippantott be a gasztronómia, akkor mutatta meg nekem Joli mama és apu, hogy hogyan is működik egy étterem konyhája. Így jött aztán a vendéglátó szak a főiskolán, sok évnyi munka a szakmában, de elég sok időnek kellett eltelnie, hogy rájöjjek, mi is pörget fel úgy igazán. Testvéremmel, Fördős Petivel találtuk ki, hogy leforgatjuk életünk első főzős videóját, a többi pedig már történelem: jött a Szárnyas Ízvadász videóblog, később a Street Kitchen az Indexen, a Konyhafőnök az RTL-en, aztán a független Zémagazin.hu és kis szünet után most újra az SK. Rá vagyok kattanva mindenre, ami gyors, finom és villantós egyszerre. Bármikor jöhet a sistergő hús és a lecsorgó szaft, magamon és közvetlen környezetemen tesztelem a receptjeimet, gyakorlatilag mindennap. Ja és még mindig pacal forever, gyerekek!

Megnézem a profilját

Fördős Lajos

Receptjeinek száma: 271

Ha a teljes csapat vendéglátós tapasztalatát és konyhában töltött idejét összeadjuk, talán megközelítjük azt a számot, amennyit Lajos eddig a gasztronómiában mozgott. Volt saját étterme, catering-cége, és olyan is előfordult, hogy 24 óra alatt 4000 embert szolgált ki Zével és a csapatukkal együtt. A klasszikus receptek felelőse, aki képes egy egész hétvégén keresztül állni a tűzhely mellett, hogy minden alkotóelem tökéletes legyen, teljesen mindegy, hogy hányszor kell újrakezdeni, a végén biztosan olyan lesz, amilyet a nulladik fázisnál elképzelt. Ő a bázis tetőteraszának ultimate felelőse, a leanderdzsungel gondozója, és tuti, hogy nem tudsz olyan kérdést feltenni neki, amire ne tudná a választ, vagy legalább ne járná körbe jól a témát. Verhetetlen a csirkepaprikása és a Jókai bablevese!

Megnézem a profilját

Szilágyi Nóri

Receptjeinek száma: 1567

Nóri, aki geográfusi tanulmányait sutba dobva átnyargalt az idegenvezetői pályára és Spanyolországban nyomta az ipart, később cukrász lett, majd barista, meg üzletvezető, fotós, stb…(felsorolni is sok lenne), végül nálunk kötött ki. Nagyjából 8 éve kezdett el sütögetni és annak ellenére, hogy eleinte csak édességekkel kísérletezett, mostanra mondjuk úgy, hogy kitárult a világ előtte és egész malac vagy marha sütésén kívül, nagyjából bármilyen receptet elkészít! Szívéhez legközelebb mégis a torták és sütik állnak, amikkel imád kísérletezni, újabb és újabb recepteket kipróbálni, az egyszerűbbektől a bonyolultabb, többórás verziókig. Szerencsés helyzetben érzi magát, hiszen nála a sütés kikapcsolódás, hobbi és munka is egyben.

Megnézem a profilját

Eisler Zsolt

Receptjeinek száma: 842

Először akkor érezte, hogy főzni bizony király dolog, amikor egy sulis paprikáskrumpli-főzőversenyen elkészítette élete első, komolyan vehető ételét. 18 évesen költözött Budapestre, ahol rákényszerült arra, hogy főzőcskézzen. Ekkor jött rá, hogy számára a főzés egyszerre kikapcsolódás és feltöltődés. Volt szerencséje belekóstolni a catering világába, de annak búcsút intve inkább a televízió és a főzés felé vette az irányt. Mohácsi srác lévén, hatalmas kedvence a halászlé és a harcsapaprikás, kapros-túrós csuszával. Utóbbi jöhet reggel, délben, este, mulatozás előtt, közben és után is.

Megnézem a profilját

Horváth Ádám

Receptjeinek száma: 468

Ádám számára mindig a kreativitás és az önkifejezés volt a legfontosabb. A papírra vetett művei után, tinédzserként felfedezte a konyha csodás világát, ahol másképp is kiélhette kreativitását. Rengeteg területen kipróbálta már magát, a vendéglátástól kezdve, a grafikus munkákon át a jógaoktatásig, de a főzés a legnagyobb szenvedélye. Leginkább a növényi alapú receptek szerelmese, de minden, ami a gasztronómiához kapcsolódik egyből beindítja az alkotási vágyát, így nem riad meg más alapanyagoktól sem. Győriként az egyik kedvenc étele a beré, amit máshol csak tócsninak neveznek. Nagy vágya, hogy a lehető legtöbb emberrel megszerettesse a főzést, pont úgy, ahogy ezt anno nagymamája tette vele.

Megnézem a profilját

Li Mengyi

Receptjeinek száma: 79

Li Mengyi eredeti szakmáját tekintve építészmérnök, de már kiskora óta imád a konyhában lenni. Gyerekként csodálva nézte, ahogy szülei főzik a finomabbnál finomabb ételeket. Az étel náluk, a kínai kultúrában, ahonnan Mengyi származik, a szeretetet jelenti. 16 évesen költözött Angliába, ekkor kezdte el érdekelni komolyabban a főzés. 44 országot bejárva megismerte megannyi ország kultúráját és ételeit, fűszereit. Imádja különböző nemzetek ételeit fúzionálni, és azt vallja, hogy nem csak sóból és borsból áll a világ.

Megnézem a profilját

Szántóy Domonkos

Receptjeinek száma: 114

Még egész kicsiként kezdett el érdeklődni a gasztronómia iránt, mindig segített a szüleinek főzni, majd nekiállt magától is próbálkozni. Egy idő után unalmassá váltak a mások által írt receptek, és elkezdett technikákról és alapanyagokról tanulni, hogy a saját ötleteit is meg tudja valósítani. Nagyon érdekli a fine dining, és szeretné, ha az emberek nem félnének az izgi ízkombinációktól és alapanyagoktól, hanem új lehetőségként tekintenének rájuk. Amellett, hogy a főzés a szenvedélye, minden érdekli, szeret kipróbálni új dolgokat, és szereti váltogatni a hobbijait. Mérnöknek tanul. Szeret sportolni, ha pedig akad egy kis idő rá a zene sem maradhat ki. Érdekli a divat világa, szereti a limitált cipőket és a jó parfümöket is.

Megnézem a profilját

Rábai Roxi

Receptjeinek száma: 32

Roxi gyerekként tudta, hogy szakács szeretne lenni, 13 évesen már ő készítette a karácsonyi vacsorát a családjának. Húsz évig Venezuelában élt, ahol gasztronómiai főiskolán diplomázott. Bár itt főleg olasz éttermekben dolgozott, és az ottani ételek tipikus édes-sós kombinációjának nagy rajongója lett, a gyökerei és a szíve hazahúzták. A cukrászat hobbiként indult nála, amit autodidakta módon tanult. Saját recepteket ír, tesztel, ami meg is hozta a gyümölcsét, hiszen 2022-ben ő lett Magyarország mestercukrásza. Szereti pozitívan látni a világot, Ottolenghi-szakácskönyveket gyűjteni és utazni. Külföldön az első útja mindig a piacra vezet, de új brunch-helyeket is szeret felfedezni. Kenyérsütéssel és jógával szokott feltöltődni. Mindig izgalmas recepteken töri a fejét, amiket szeretne megosztani itt, a Street Kitchen felületén!

Megnézem a profilját

Tobak Botond

Receptjeinek és cikkeinek száma: 28

Boti 14 évesen majdnem szakács-középiskolába felvételizett, de végül egy másik szenvedélye felé sodorta az élet, mégpedig a videózás irányába. Bár a főzés iránti szeretete nem a munkájában teljesedett ki, otthon mindent is kipróbált – olyannyira, hogy már rengetegszer főzött például sört is. Mindig is imádta Jamie Oliver főzőműsorait. Régóta szeretett volna receptvideók készítésében részt venni, amit a Street Kitchen csapatában meg is tehet, már nemcsak operatőrként és vágóként, hanem állandó szereplőként is.

Megnézem a profilját

Bürgés Tamás

Receptjeinek száma: 24

Amikor Tomi először volt bogrács közelében, úgy 6-7 éves lehetett. Mindig is nagyok voltak a családi banzájok náluk – és nincs ez másképp ma sem. Épp egy ilyenre készült édesapjával, aki a mai napig gondosan megtervezi, mi fog készülni, ha épp ő a kajafelelős. Aztán jött a kérdés Tomihoz: segítesz, fiam? Ő pedig azonnal rávágta: persze, miért ne? Ott és akkor kezdődött, és a mai napig tart! Egy ideig a színház világában dolgozott, majd a logisztika is képbe került, mára pedig a tartalomgyártás is kulcsszerepet kapott az életében. Sőt, még lakodalmas vezénylő is volt! Szóval minden, csak akasztott ember nem. :D Tomi csak egy srác Monorról, aki imádja a kinti sütést-főzést, a grillt, a BBQ-t… lényegében a finom ételeket és a jó társaságot, na meg a fröccsöt. Mindent is szeret megkóstolni. A street food világa teljesen magával ragadta, imádja a hambikat, wrapeket, de természetesen a kedvence a csülök, bármilyen formában, és egy jó pacal!

Megnézem a profilját

Lukács Zsolt

Receptjeinek száma: 149

„A paksi srácok, nem csak a boldogságtól sugároznak!” 😀 Ez a mottója és büszkén vállalja is. Nagyon fontosnak tartja, hogy soha ne feledjük honnan jöttünk! Gyerekként egy sporttagozatos iskolában kezdte a sulis időszakot és kellően be is szippantotta ez a világ. Viszont szinte minden farsangkor szakácsnak akart öltözni. Aztán idővel ténylegesen is a vendéglátás irányába indult el. Ebben a közegben érezte meg azt a gondolkodásmódot, mint a sportban. A chef az edző, a szakácsok a sportolók. Ez mai napig rettentően fontos számára, hogy a megfelelő csapatban tudjon dolgozni és velük együtt gondolkodni. Szakmájának köszönhetően a világ számos helyén megfordult már, legyen az egy kifőzde vagy akár Michelin-csillagos étterem. A magyar konyha mellet a spanyol és ázsiai, ami közel áll hozzá és imádja keverni ezeket a világokat az ételeiben. Szépen végigjárva a ranglétrát chef lehetett itthon és külföldön is, nemrég a kereskedelembe is belekóstolt, a lényeg mindig az volt, hogy mindenhol tudjon újat tanulni! Épp ezért csatlakozott az SK csapatához! Hálás a sorsnak, hogy olyan szakmája lehet, ami valóban a hobbija és nem munkaként éli meg! Ja, és Luke, nem pedig Zsolt! 😀

Megnézem a profilját

Asiama Evelyn

Receptjeinek száma: 10

Evelyn eltántoríthatatlan intuitív evő. :) Antidiéta szemléletű dietetikusként és mentálhigiénés hallgatóként célja, hogy az étellel való negatív kapcsolaton segítsen, és felhívja a figyelmet az evés sokféle jelentőségére. Tudatosságra nevel, hogy az étkezések tápanyagfedezése és a hedonista evés közötti egyensúlyt bárki számára érthetően szemléltesse. Sportolóként külön szívügye a mozgás örömét népszerűsíteni és annak testsúlysemleges végzésére motiválni, szemben az elfogyasztott kalóriákat kompenzáló önsanyargatással. Ghánai származása révén az elfogadás minél szélesebb körű gyakorlására bátorít mindenkit, ahogy a különböző kultúrák, úgy a minél változatosabb nyersanyaghasználat esetében is. Így láthatod azt, hogy SK konyhájában cukrot eszik egy dietetikus!

Megnézem a profilját

Kalas Györgyi

Cikkeinek száma: 790

Györgyi kulturális antropológiát és újságírást tanult, és gyerekkora óta két dolog érdekli: az ételek és az emberek, és ezt a két területet ötvözi cikkeiben. Imád jókat enni, mindent megkóstolni és közben új embereket megismerni. Rendületlenül keresi az új éttermeket, helyeket, alapanyagokat mindenhol, járja Budapestet és az országot, tapasztalatait és kalandjait pedig a Street Kitchen olvasóival is megosztja. Szenvedélye a Balaton, ha nyílik egy új hely, azonnal ott terem, és kipróbálja. Eddig öt gasztronómiai témájú könyve jelent meg, az ételek és alapanyok történetéről szóló ismeretterjesztő könyvével az Év Gyerekkönyve djat is elnyerte. Két kislány anyukája. [email protected]

Megnézem a profilját

Gedeon Lili

Cikkeinek száma: 462

Lili gyerekként nem volt túl jó evő, de szerencsére azóta megfordult vele a világ, és elsőként áll a sorban, ha kóstolásról van szó. Dietetikus végzettségének köszönhetően a kajákat mélyrehatóan ismeri. Szakmája ellenére mindig is az írás és a programszervezés érdekelte. Megszállott “nincs olyan, hogy de viszont”-párti, az elírások ádáz ellensége. Amit viszont nem vet meg, az a prosecco és a palacsinta, na meg anyukája borsólevese. :) Kajafronton a flexitáriánus étrend követőihez sorolja magát, egy finnyásabb mindenevő. :D Ha elege lenne a sok finomságból, Kőröshegyen meditál, és gondozza a kis szőlőjét, de a fesztiválozás vagy a világjáró kirándulások, utazások sem idegenek számára. Bármerre is veti a sors, egy hívogató étteremnek nem tud ellenállni. Imádja az Agatha Christie-krimiket, és Miss Marple módjára nyomozza ki a vendéglátóhelyek izgi történeteit. Kedvenc színe a rózsaszín, nyáron unikornisos úszógumiban, télen pink sínadrágban keressétek! Írj Lilinek: [email protected]

Megnézem a profilját

Petrás Gabriella

Cikkeinek száma: 809

Gabi gyerekkora óta kétlaki életet él, sőt, mostanra inkább hármat: a Budapest-Balaton-Vajdaság tengelyen mozog. Bár eredetileg a PowerPointok, az Excel táblázatok és az IT hibajegyek Bermuda-háromszögéből jött, mindig is írni szeretett volna, így vett egy nagy levegőt, meg némi tudást a szakma nagyjaitól, és váltott. A magyar kajáktól kezdve, a szerb ételeken át, az olasz és ázsiai konyháig mindenben megtalálja a kedvére valót: a tejfölös lángost és a pisztrángot pont úgy szereti, mint a csevapot meg a bureket, de egy kellemesen csípős tom yumra vagy egy könnyed, olasz caprese salátára sem tud nemet mondani. Gabi szerint a világ egyik legjobb illata a kertjében termett paradicsomé, amivel versenybe szállni maximum kedvenc parfümjei tudnak.

Megnézem a profilját