Hirdetés
:

Fördős Zé

RECEPTJEINEK SZÁMA: 502

Úgy öt évesen szippantott be a gasztronómia, akkor mutatta meg nekem Joli mama és apu, hogy hogyan is működik egy étterem konyhája. Így jött aztán a vendéglátó szak a főiskolán, sok évnyi munka a szakmában, de elég sok időnek kellett eltelnie, hogy rájöjjek, mi is pörget fel úgy igazán. Testvéremmel, Fördős Petivel találtuk ki, hogy leforgatjuk életünk első főzős videóját, a többi pedig már történelem: jött a Szárnyas Ízvadász videóblog, később a Street Kitchen az Indexen, a Konyhafőnök az RTL-en, aztán a független Zémagazin.hu és kis szünet után most újra az SK. Rá vagyok kattanva mindenre, ami gyors, finom és villantós egyszerre. Bármikor jöhet a sistergő hús és a lecsorgó szaft, magamon és közvetlen környezetemen tesztelem a receptjeimet, gyakorlatilag mindennap. Ja és még mindig pacal forever, gyerekek!

Megnézem a profilját

Jancsa Jani

RECEPTJEINEK SZÁMA: 320

Jancsa Jani kiugrott közgazdászként 30 évesen otthagyta több, mint 10 éves multis karrierjét, és úgy döntött, innentől kezdve az álmainak (és a burgereknek) él. Létrehozója az ország egyetlen tematikus burger blogjának, valamint társtulajdonosa és kulináris vezetője a Bamba Marha Burger Bárnak. Heti szinten tart teltházas főzőkurzusokat, de attól sem retten meg, ha száz főre kell egy vidéki rendezvényen főzni, vagy éppen workshopot tartani. Egy szó, mint száz, Jani imád enni, főzni, és mindezt úgy bemutatni, ahogyan senki más nem tudja - amolyan Street Kitchenesen.

Megnézem a profilját

Szilágyi Nóri

RECEPTJEINEK SZÁMA: 765

Nóri, aki geográfusi tanulmányait sutba dobva átnyargalt az idegenvezetői pályára és Spanyolországban nyomta az ipart, később cukrász lett, majd barista, meg üzletvezető, fotós, stb…(felsorolni is sok lenne), végül nálunk kötött ki. Nagyjából 8 éve kezdett el sütögetni és annak ellenére, hogy eleinte csak édességekkel kísérletezett, mostanra mondjuk úgy, hogy kitárult a világ előtte és egész malac vagy marha sütésén kívül, nagyjából bármilyen receptet elkészít! Szívéhez legközelebb mégis a torták és sütik állnak, amikkel imád kísérletezni, újabb és újabb recepteket kipróbálni, az egyszerűbbektől a bonyolultabb, többórás verziókig. Szerencsés helyzetben érzi magát, hiszen nála a sütés kikapcsolódás, hobbi és munka is egyben.

Megnézem a profilját

Vitális Lilla

RECEPTJEINEK SZÁMA: 559

Nem hazudunk, ha azt mondjuk, hogy gyerekkora óta a főzés érdekli csak. Ezt az is bizonyítja, hogy bár agrár diplomája van, semmi sem teszi annyira boldoggá mint, amikor a tűzhely mellett áll. Lilla, Magyarország egyetlen, nyíregyházi gyrostál influencere, Jamie Oliver leghűségesebb követője, minden receptjével azt szeretné megmutatni az embereknek, hogy főzni bárki tud és nem kell mesterszakácsnak lenni ahhoz, hogy valami igazán jót együnk otthon is.

Megnézem a profilját

Fördős Lajos

RECEPTJEINEK SZÁMA: 101

Ha a teljes csapat vendéglátós tapasztalatát és konyhában töltött idejét összeadjuk, talán megközelítjük azt a számot, amennyit Lajos eddig a gasztronómiában mozgott. Volt saját étterme, catering-cége, és olyan is előfordult, hogy 24 óra alatt 4000 embert szolgált ki Zével és a csapatukkal együtt. A klasszikus receptek felelőse, aki képes egy egész hétvégén keresztül állni a tűzhely mellett, hogy minden alkotóelem tökéletes legyen, teljesen mindegy, hogy hányszor kell újrakezdeni, a végén biztosan olyan lesz, amilyet a nulladik fázisnál elképzelt. Ő a bázis tetőteraszának ultimate felelőse, a leanderdzsungel gondozója, és tuti, hogy nem tudsz olyan kérdést feltenni neki, amire ne tudná a választ, vagy legalább ne járná körbe jól a témát. Verhetetlen a csirkepaprikása és a Jókai bablevese!

Megnézem a profilját

Eisler Zsolt

RECEPTJEINEK SZÁMA: 4

Először akkor érezte, hogy főzni bizony király dolog, amikor egy sulis paprikáskrumpli-főzőversenyen elkészítette élete első, komolyan vehető ételét. 18 évesen költözött Budapestre, ahol rákényszerült arra, hogy főzőcskézzen. Ekkor jött rá, hogy számára a főzés egyszerre kikapcsolódás és feltöltődés. Volt szerencséje belekóstolni a catering világába, de annak búcsút intve inkább a televízió és a főzés felé vette az irányt. Mohácsi srác lévén, hatalmas kedvence a halászlé és a harcsapaprikás, kapros-túrós csuszával. Utóbbi jöhet reggel, délben, este, mulatozás előtt, közben és után is.

Megnézem a profilját

Jáki Tamás

RECEPTJEINEK SZÁMA: 47

Tamás szerint a lustaság igenis nagy erény, mert megoldásorientált gondolkodáshoz vezet. Először grafikus szeretett volna lenni, majd gitárművész, de szülei tanácsára vendéglátós suliba iratkozott be. Ott még megtapasztalhatta a Nagy Öregek alázatát és munkamorálját, amit annyira magáénak érez, hogy 10 év alatt 20 évnyi munkaórát töltött el a konyhában. Az ereiben espresso narancs folyik vér helyett és nem tartja cikinek a mimózát reggelire. Gyakorlatilag tematika fetisiszta, és egy adott elképzelésbe maximálisan beleássa magát. Bármit is kóstol, mindenbe mehetne még egy kis sav. Gyengéje a századfordulós vendéglátás eleganciája, és alig várja, hogy a Gellért szálloda végre eredeti fényében tündököljön.

Megnézem a profilját

Kalas Györgyi

Cikkeinek száma: 282

Györgyi kulturális antropológiát és újságírást tanult, és gyerekkora óta két dolog érdekli: az ételek és az emberek, és ezt a két területet ötvözi cikkeiben. Imád jókat enni, mindent megkóstolni és közben új embereket megismerni. Rendületlenül keresi az új éttermeket, helyeket, alapanyagokat mindenhol, járja Budapestet és az országot, tapasztalatait és kalandjait pedig a Street Kitchen olvasóival is megosztja. Szenvedélye a Balaton, ha nyílik egy új hely, azonnal ott terem, és kipróbálja. Az írás nála szenvedély, három könyve jelent meg, kettő gasztronómiai témában. Két kislány anyukája. gyorgyi@streetkitchen.hu

Megnézem a profilját

Bercely Judit

Cikkeinek száma: 180

Juca a Budapesti Gazdasági Egyetemen végzett PR-marketing szakon, de a multik világa és az Excel-táblázatok sosem vonzották igazán. Tanulmányai mellett az A38 Hajón dolgozott bartenderként, később a szakmai gyakorlatát is itt végezte. Ekkor kezdett írni és a hajó blogjára interjúkat készíteni. Úgy hozta a sors, hogy az írás visszatérő vendég lett az életében, ezért úgy döntött, komolyan szeretne ezzel foglalkozni. A gasztronómia iránti érdeklődését az édesapjától örökölte, akivel imád együtt főzni és felfedezni a város új éttermeit. Egy montenegrói utazáson betelt nála a húsos pohár, és úgy gondolta, tart egy hónap szünetet a húsfogyasztásban, ami olyan jól sikerült, hogy már 3 éve vega. Senki nem szereti nála jobban a sajtokat, emellett hatalmas borrajongó – országhatáron innen és túl is rengeteg pincészetben megfordult már. Ha választania kéne a kettő között… akkor nem tudna. :D Bármilyen kutya látványa azonnali, 10 oktávos hangemelkedést vált ki belőle.

Megnézem a profilját
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások