Hirdetés
:

Fördős Zé

RECEPTJEINEK SZÁMA: 531

Úgy öt évesen szippantott be a gasztronómia, akkor mutatta meg nekem Joli mama és apu, hogy hogyan is működik egy étterem konyhája. Így jött aztán a vendéglátó szak a főiskolán, sok évnyi munka a szakmában, de elég sok időnek kellett eltelnie, hogy rájöjjek, mi is pörget fel úgy igazán. Testvéremmel, Fördős Petivel találtuk ki, hogy leforgatjuk életünk első főzős videóját, a többi pedig már történelem: jött a Szárnyas Ízvadász videóblog, később a Street Kitchen az Indexen, a Konyhafőnök az RTL-en, aztán a független Zémagazin.hu és kis szünet után most újra az SK. Rá vagyok kattanva mindenre, ami gyors, finom és villantós egyszerre. Bármikor jöhet a sistergő hús és a lecsorgó szaft, magamon és közvetlen környezetemen tesztelem a receptjeimet, gyakorlatilag mindennap. Ja és még mindig pacal forever, gyerekek!

Megnézem a profilját

Fördős Lajos

RECEPTJEINEK SZÁMA: 131

Ha a teljes csapat vendéglátós tapasztalatát és konyhában töltött idejét összeadjuk, talán megközelítjük azt a számot, amennyit Lajos eddig a gasztronómiában mozgott. Volt saját étterme, catering-cége, és olyan is előfordult, hogy 24 óra alatt 4000 embert szolgált ki Zével és a csapatukkal együtt. A klasszikus receptek felelőse, aki képes egy egész hétvégén keresztül állni a tűzhely mellett, hogy minden alkotóelem tökéletes legyen, teljesen mindegy, hogy hányszor kell újrakezdeni, a végén biztosan olyan lesz, amilyet a nulladik fázisnál elképzelt. Ő a bázis tetőteraszának ultimate felelőse, a leanderdzsungel gondozója, és tuti, hogy nem tudsz olyan kérdést feltenni neki, amire ne tudná a választ, vagy legalább ne járná körbe jól a témát. Verhetetlen a csirkepaprikása és a Jókai bablevese!

Megnézem a profilját

Szilágyi Nóri

RECEPTJEINEK SZÁMA: 963

Nóri, aki geográfusi tanulmányait sutba dobva átnyargalt az idegenvezetői pályára és Spanyolországban nyomta az ipart, később cukrász lett, majd barista, meg üzletvezető, fotós, stb…(felsorolni is sok lenne), végül nálunk kötött ki. Nagyjából 8 éve kezdett el sütögetni és annak ellenére, hogy eleinte csak édességekkel kísérletezett, mostanra mondjuk úgy, hogy kitárult a világ előtte és egész malac vagy marha sütésén kívül, nagyjából bármilyen receptet elkészít! Szívéhez legközelebb mégis a torták és sütik állnak, amikkel imád kísérletezni, újabb és újabb recepteket kipróbálni, az egyszerűbbektől a bonyolultabb, többórás verziókig. Szerencsés helyzetben érzi magát, hiszen nála a sütés kikapcsolódás, hobbi és munka is egyben.

Megnézem a profilját

Vitális Lilla

RECEPTJEINEK SZÁMA: 770

Nem hazudunk, ha azt mondjuk, hogy gyerekkora óta a főzés érdekli csak. Ezt az is bizonyítja, hogy bár agrár diplomája van, semmi sem teszi annyira boldoggá mint, amikor a tűzhely mellett áll. Lilla, Magyarország egyetlen, nyíregyházi gyrostál influencere, Jamie Oliver leghűségesebb követője, minden receptjével azt szeretné megmutatni az embereknek, hogy főzni bárki tud és nem kell mesterszakácsnak lenni ahhoz, hogy valami igazán jót együnk otthon is.

Megnézem a profilját

Eisler Zsolt

RECEPTJEINEK SZÁMA: 193

Először akkor érezte, hogy főzni bizony király dolog, amikor egy sulis paprikáskrumpli-főzőversenyen elkészítette élete első, komolyan vehető ételét. 18 évesen költözött Budapestre, ahol rákényszerült arra, hogy főzőcskézzen. Ekkor jött rá, hogy számára a főzés egyszerre kikapcsolódás és feltöltődés. Volt szerencséje belekóstolni a catering világába, de annak búcsút intve inkább a televízió és a főzés felé vette az irányt. Mohácsi srác lévén, hatalmas kedvence a halászlé és a harcsapaprikás, kapros-túrós csuszával. Utóbbi jöhet reggel, délben, este, mulatozás előtt, közben és után is.

Megnézem a profilját

Forási Ákos

RECEPTJEINEK SZÁMA: 271

Ákos már gyerekkorában is tudta, hogy nem babra megy a játék. Olyannyira, hogy amikor csak tehette, legszívesebben a konyhában sürgött-forgott, ahol gasztrokedvelő édesapja konyhai trükkjeit igyekezett ellesni. Az alma nem esett messze a fájától, hiszen Ákos a családi tűzfészket elhagyva a gasztronómia rögös útján lépkedett tovább. Belekóstolt a vendéglátásba, végigjárta a séfek ranglétráját, míg végül úgy döntött, ideje saját hangját – na meg sütési-főzési stílusát – hallatni, így csatlakozott a Street Kitchen csapatához. Minden, ami gasztronómia! – ez Ákos filozófiája, aki rajong a sültekért, a karakteres ízekért, a fűszerek kavalkádjáért és a laza, könnyen elkészíthető, ám tartalmas fogásokért. Receptjeiben mindezek egyesülnek, némi humorral fűszerezve. Ha egy bombabiztos, brutális kajareceptet keresel, az ő receptjei nem fognak cserbenhagyni!

Megnézem a profilját

Güler Handi

RECEPTJEINEK SZÁMA: 18

Alig érte fel a tűzhelyet, mikor már megtanulta, hogyan is készül egy igazán finom falusi tyúkhúsleves. Hat évet élt Svédországban és fél évet Spanyolországban. Mindkét ország konyháját nagyon megszerette, de az örök favoritja a magyar konyha. Imádja a hazai kajákat, kedvenc ételei közt ott van a csülökpörkölt és a pacal. Nagyon édesszájú, bármennyi sütit el tud pusztítani. Legszívesebben a családjának és a barátainak főz, és állítja, hogy minden étel sokkal ízletesebb lesz, ha azt a szívünknek kedves emberekkel osztjuk meg. A csomagtartójában mindig van egy extra póráz, így amerre jár, kóbor kutyus biztos nem marad magára.

Megnézem a profilját

Szalai Mátyás

RECEPTJEINEK SZÁMA: 7

Matyi egy igazi világjárónak tartja magát. Színésznek tanult, de hamar beszippantotta a gasztronómia világa. Dolgozott és élt már Londonban, Ibizán és Athénban is. Elmondása szerint úgy lehet igazán megismerni egy országot, ha belekóstolsz a mindennapjaiba. Szeret reggelizni, viszont korán kelni kevésbé, ezért imádja a brunch-ot és a buggyantott tojást. Az ázsiai és a mediterrán konyha nagy szerelmese. Állandóan keresi az új élményeket.

Megnézem a profilját

Li Mengyi

RECEPTJEINEK SZÁMA: 3

Li Mengyi eredeti szakmáját tekintve építészmérnök, de már kiskora óta imád a konyhában lenni. Gyerekként csodálva nézte, ahogy szülei főzik a finomabbnál finomabb ételeket. Az étel náluk a szeretetet jelenti. 16 évesen költözött Angliába, ekkor kezdte el érdekelni komolyabban a főzés. 35 országot bejárva megismerte megannyi ország kultúráját és ételeit, fűszereit. Imádja különböző nemzetek ételeit fúzionálni, és azt vallja, hogy nem csak sóból és borsból áll a világ.

Megnézem a profilját

Gyuricza Dóra

RECEPTJEINEK SZÁMA: 4

Dóri amióta az eszét tudja sürög-forog a konyhában, 4 évesen már a hokedlin állva formázta a nudlikat az anyukájával. Brazíliában született, ahol mindenki brutálisan édesszájú, talán ez az oka, hogy konkrétan le tudná élni az életét kizárólag desszerteken. Mindig is cukrász szeretett volna lenni, de végül vendéglátásszervező-közgazdászként végzett az egyetemen, majd egyből bele is csöppent az ötcsillagos hotelek világába, itthon és Máltán is dolgozott. A szakma szerelmeseként folyamatosan képezte magát, a legjobbaktól tanulhatott a koktélok és borok rejtelmeiről, valamint a csúcsgasztronómiáról. Két éve vegetáriánus, imádja, hogy most egy másik oldalát ismerheti meg a táplálkozásnak. Rengeteg új ötlete van, mert a zöldség bizony nem csak köret!

Megnézem a profilját

Lukasz Rebeka

RECEPTJEINEK SZÁMA: 65

Rebeka a Semmelweis Egyetemen végzett dietetikusként, majd több hazai és amerikai továbbképzés mellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen csecsemő-szülő kapcsolati konzulenssé vált. Rendszeres előadója és résztvevője a hazai gyermekegészségügyi konferenciáknak. Kisfia, Alex születése után vált számára világossá, hogy gyerekekkel kell foglalkoznia. Anyaként minden nap megtapasztalja, hogy milyen nehéz a tévinformációkat kikerülni. Ezért hozta létre a Kiskanál Kommandót, amely mára díjnyertes, irányadó felülete a csecsemő és kisgyermektáplálásnak. Könyveit, kisokosait a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és több szakmai szervezet ajánlja a szülők számára. Fő érdeklődési területe a koragyermekkori táplálási zavarok és a hozzátáplálás. Célja, hogy a hozzátáplálás és a kisgyermektáplálás egy izgalmas, örömteli kaland legyen a család számára, ne nyűg vagy veszélyforrás. Grammok helyett jöjjenek az ízek!

Megnézem a profilját

Jáki Tamás

RECEPTJEINEK SZÁMA: 172

Tamás szerint a lustaság igenis nagy erény, mert megoldásorientált gondolkodáshoz vezet. Először grafikus szeretett volna lenni, majd gitárművész, de szülei tanácsára vendéglátós suliba iratkozott be. Ott még megtapasztalhatta a Nagy Öregek alázatát és munkamorálját, amit annyira magáénak érez, hogy 10 év alatt 20 évnyi munkaórát töltött el a konyhában. Az ereiben espresso narancs folyik vér helyett és nem tartja cikinek a mimózát reggelire. Gyakorlatilag tematika fetisiszta, és egy adott elképzelésbe maximálisan beleássa magát. Bármit is kóstol, mindenbe mehetne még egy kis sav. Gyengéje a századfordulós vendéglátás eleganciája, és alig várja, hogy a Gellért szálloda végre eredeti fényében tündököljön.

Megnézem a profilját

Kalas Györgyi

Cikkeinek száma: 403

Györgyi kulturális antropológiát és újságírást tanult, és gyerekkora óta két dolog érdekli: az ételek és az emberek, és ezt a két területet ötvözi cikkeiben. Imád jókat enni, mindent megkóstolni és közben új embereket megismerni. Rendületlenül keresi az új éttermeket, helyeket, alapanyagokat mindenhol, járja Budapestet és az országot, tapasztalatait és kalandjait pedig a Street Kitchen olvasóival is megosztja. Szenvedélye a Balaton, ha nyílik egy új hely, azonnal ott terem, és kipróbálja. Az írás nála szenvedély, három könyve jelent meg, kettő gasztronómiai témában. Két kislány anyukája. gyorgyi@streetkitchen.hu

Megnézem a profilját

Bercely Judit

Cikkeinek száma: 253

Juca a Budapesti Gazdasági Egyetemen végzett PR-marketing szakon, de a multik világa és az Excel-táblázatok sosem vonzották igazán. Tanulmányai mellett az A38 Hajón dolgozott bartenderként, később a szakmai gyakorlatát is itt végezte. Ekkor kezdett írni és a hajó blogjára interjúkat készíteni. Úgy hozta a sors, hogy az írás visszatérő vendég lett az életében, ezért úgy döntött, komolyan szeretne ezzel foglalkozni. A gasztronómia iránti érdeklődését az édesapjától örökölte, akivel imád együtt főzni és felfedezni a város új éttermeit. Egy montenegrói utazáson betelt nála a húsos pohár, és úgy gondolta, tart egy hónap szünetet a húsfogyasztásban, ami olyan jól sikerült, hogy már 3 éve vega. Senki nem szereti nála jobban a sajtokat, emellett hatalmas borrajongó – országhatáron innen és túl is rengeteg pincészetben megfordult már. Ha választania kéne a kettő között… akkor nem tudna. :D Bármilyen kutya látványa azonnali, 10 oktávos hangemelkedést vált ki belőle.

Megnézem a profilját