Hirdetés

„Azt mondta a Michelin-ellenőr, hogy ilyen jó polipot még életében nem evett” Podcast: Hlatky-Schlichter Hubert

Hirdetés

„Azt mondta a Michelin-ellenőr, hogy ilyen jó polipot még életében nem evett” Podcast: Hlatky-Schlichter Hubert

Hirdetés
A Street Kitchen podcast legújabb adásának vendége Hlatky-Schlichter Hubert, aki igen jelentős helyet foglal el a magyar vendéglátásban, több étterem tulajdonosa. Az ő nevéhez fűződik a már sok budapesti törzshelyének számító KIOSK, illetve a Babel étterem, ami tavaly szerezte meg Magyarország számára a hatodik Michelin-csillagot
Hirdetés

A Michelin-csillag egy étterem életében nagyon komoly dolog, így a Babel tulajdonosával arról is beszélgettünk, miben változik meg egy étterem élete egy ilyen elismerés megszerzése után. Mennyivel lesz több vendég, és min kell változtatni a Michelin-ellenőr érkezése után? Kiderül, hogyan veszi észre egy séf, ha beül az éttermébe egy Michelin-ellenőr, és az is, mi volt az az étel a Babel étlapján, ami az ellenőrnek a legjobban ízlett. Hlatky-Schlichter Hubert nyíltan beszélt arról is, hogy egy fine dining étterem működtetése, főleg csillag nélkül, nem túl nyereséges üzlet.

Emellett sokat beszélgettünk a Bocuse d’Orról is, ami Hubert szerint gazdaságilag ugyan nem fog meglátszani az étterem működésén, de nagyon fontos, hogy az egész országot képviselheti a világ előtt Veres István séf és a Babel étterem. Először Tallinnban, az európai döntőn májusban, és ha minden jól megy, akkor jövőre a lyoni világversenyen is. 

A Babel Hlatky-Schlichter Hubert meghatározása alapján egy magyar és regionális étterem, de mivel Veres István séf Erdélyből származik, így a Babelben nagyon markánsan megjelennek az erdélyi régió részei is. Több alapanyag érkezik Erdélyből, sok régi emlékekből táplálkozó és érzelmi része van a Babel menüjének. Bár a Babelben az ára és a ritkábban változó étlap miatt a vendégek 80%-a külföldi, de Hubert azt vallja, hogy ő alapvetően a magyaroknak és a budapestieknek szánja az éttermeit, és nagyon örül, hogy a KIOSK-ba sok vendég érkezik vidékről is. 

Kattintsatok a podcastre, mert sok minden kiderül nemcsak az említett témákról, hanem a magyar vendéglátásról, a Váci utcában található turistacsapdákról és a fenntartható vendéglátásról, ami Hlatky-Schlichter Hubert számára egy nagyon fontos téma. Eddig is igyekeztek sok dolgot tenni a környezet védelme érdekében, kivezették, például, a szívószálakat, és főleg a KIOSK-ban igyekeznek minden alapanyagot felhasználni, ráadásul terveznek egy saját kertet is.

Hallgassatok minket Apple podcasttel és Spotify-on is!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?