A kids receptek támogatója a
Hozzávalók
- 3 ek olaj + a tepsi kikenéséhez
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált sertéshús
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk oregánó
- 400 ml passata
- 200 ml víz
- 300 g makaróni tészta
- 200 - 250 ml főzőkrém
- 150 - 200 g reszelt trappista sajt
A kids receptek támogatója a
A kids receptek támogatója a
Hozzávalók
- 3 ek olaj + a tepsi kikenéséhez
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált sertéshús
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk oregánó
- 400 ml passata
- 200 ml víz
- 300 g makaróni tészta
- 200 - 250 ml főzőkrém
- 150 - 200 g reszelt trappista sajt
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, utána felöntjük a passatával és a vízzel. 15 percig főzzük, közben bő, sós vízben al dentére főzzük a tésztát és leszűrjük.
A ragu kb. negyedét félrerakjuk, majd a maradékot összekeverjük a tésztával, a félretett raguba pedig belekeverjük a főzőkrémet. Kiolajozott, kb. 25×30 cm-es tepsibe öntjük a tésztát, és ráöntjük a főzőkrémes ragut. Megszórjuk sajttal, és addig sütjük a 200 fokra előmelegített sütőben, amíg megpirul a sajt. Ha megsült, hagyjuk állni 10 percig, és már ehetjük is.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a húsos makaróni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!