Hozzávalók
A burgerpogácsához
- 260 g édesburgonya (tisztított mennyiség)
- só, bors
- 200 g quinoa
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ csokor koriander
- 4 ek olaj
Az összeállításhoz
- 2 db érett avokádó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db lime
- só, bors
- 2 tk gochujang vagy bármilyen csípős paszta
- 100 g vegán majonéz
- 4 db briós burgerbuci
- 60 g madársaláta
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 40 g tortillachips
Édesburgonyás quinoaburger
Hozzávalók
A burgerpogácsához
- 260 g édesburgonya (tisztított mennyiség)
- só, bors
- 200 g quinoa
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ csokor koriander
- 4 ek olaj
Az összeállításhoz
- 2 db érett avokádó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db lime
- só, bors
- 2 tk gochujang vagy bármilyen csípős paszta
- 100 g vegán majonéz
- 4 db briós burgerbuci
- 60 g madársaláta
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 40 g tortillachips
A quinoaburger elkészítéséhez először a megtisztított édesburgonyát 1 cm-es kockákra vágjuk, és sós lobogó vízben puhára főzzük. Ezzel egy időben a quinoát háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, majd mikor megpuhult, lefedjük a lábast és félre rakjuk hűlni. A megfőtt édesburgonyát leszűrjük, összetörjük egy villával és félre rakjuk hűlni.
Mikor szoba-hőmérsékletűre hűltek a hozzávalók, elkeverjük őket először egymással, majd adunk hozzá sót, borsot, reszelt fokhagymát és finomra aprított koriandert, alaposan elkeverjük, és olajos kézzel négy burgerpogácsát formázunk belőle. Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, félidőnél óvatosan megforgatjuk őket és lekenjük még egy kevés olajjal.
A guacamoléhoz az érett avokádót kiszabadítjuk a héjából, eltávolítjuk a magot, majd villával krémesre törjük, sózzuk, borsozzuk, mehet bele reszelt fokhagyma és lime kifacsart leve, majd alaposan elkeverjük.
Kikeverjük a csípős pasztát a majonézzel, és jöhet az összeállítás. A burgerbucikat félbe vágjuk és lepirítjuk egy serpenyőben, majd az alsó részt megkenjük a guacamoléval, erre mehet a madársaliból, majd a zöldségpogácsa, szeletelt paradicsom, tortillachips és a buci teteje, amit szintén megkenünk a csípős majonézzel.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 45 perc
Ha tetszett a édesburgonyás quinoaburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!