Hozzávalók
A palacsintaalaphoz
- 120 g búzaliszt
- 90 g rizsliszt
- 1 tk porélesztő
- 415 ml langyos víz
- 1 tk kristálycukor
Az ízesítéshez
- 75 ml sűrített tej
- 3 ek kristálycukor
- 1 rúd vanília
A sütéshez és a tálaláshoz
- 30 ml étolaj
- 2 db banán
- 4 ek méz
Hozzávalók
A palacsintaalaphoz
- 120 g búzaliszt
- 90 g rizsliszt
- 1 tk porélesztő
- 415 ml langyos víz
- 1 tk kristálycukor
Az ízesítéshez
- 75 ml sűrített tej
- 3 ek kristálycukor
- 1 rúd vanília
A sütéshez és a tálaláshoz
- 30 ml étolaj
- 2 db banán
- 4 ek méz
A kétféle lisztet, az élesztőt és a vizet a cukorral összekeverjük és langyos helyen, fóliával letakarva legalább 4, de inkább 8 órán át pihenni hagyjuk. Ha előző nap már bekeverjük az alapot, akkor pedig 1 óra után hűtőben pihentetjük másnapig.
Elővesszük az alapunkat és ízesítjük a sűrített tejjel, a cukorral, a vanília kikapart magjával, és átdolgozzuk a tésztát. A palacsintasütő alját vékonyan kiolajozzuk, beleadagoljuk a masszát, és közepesen erős lángon 2-3 perc alatt megsütjük az egyik, majd közepes lángon 2 perc alatt a másik oldalát is. Tányérra szedjük a kész palacsintákat, a tetejét szeletelt banánnal díszítjük és megcsurgatjuk mézzel.
- Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés
Ha tetszett a mofo gasy, avagy a madagaszkári palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több palacsintarecept a Street Kitchen oldaláról: