5+1 étterem, ahonnan garantáltan nem nézik ki a gyereket, és az ízekről sem kell lemondani

Kókuszos aranygaluska

Kókuszmámor

Forralt boros palacsinta csokihabbal

A forralt bor imádók kedvenc palacsintája
Hirdetés

5+1 étterem, ahonnan garantáltan nem nézik ki a gyereket, és az ízekről sem kell lemondani

Hirdetés
Akinek van gyereke, az tudja, hogy évekig szinte lehetetlen nyugalomban elfogyasztani egy ebédet. Éppen ezért egyre nagyobb az igény a valódi gyerekbarát éttermekre, ahol ez a jelző nem merül ki egy etetőszékben és néhány kitört hegyű ceruzában.
Hirdetés

Etetőszéknél és gyűrött színezőknél ugyanis sokkal többre van szükség ahhoz, hogy a szülők valóban nyugodtan tudjanak ebédelni. Annak ellenére, hogy a jó gyerekbarát helyekre hatalmas az igény, mégis kevés étterem vállalja fel nyíltan a gyermekbarát jelzőt, ami érthető. Sokan attól tartanak, hogy elvesztik a többi, nem gyerekes vendéget. Ráadásul a gyerekesek többnyire csak hétvégén érkeznek ugye, így nem tűnik biznisznek kizárólag rájuk építeni. Éppen ezért a gyermekbarát éttermek száma nem nő olyan mértékben, mint a többi új helyé.

Fotó: Pixabay

Emellett további problémát szokott okozni, hogy legyen közös metszet a gyermekbarát jelző és a minőségi gasztronómia között. Hiszen a szülők nyilván azért mennek étterembe, hogy végre ne kelljen főzni, és egyenek egy finomat. Mindeközben pedig nem akarnak zavarni másokat, akik mondjuk nem gyerekkel érkeztek. Ilyen helyet találni pedig nem egyszerű, de azért mutatunk párat. Olyan helyeket válogattunk, ahol biztosan nem kell folyamatosan a gyerek nyomában lenni, és közben a gasztronómiai élvezetekről sem kell lemondani. 

Elöljáróban azért le kell szögezni, hogy sajnos még mindig viszonylag kevés az olyan hely, ahol kifejezetten családi menüt kínálnak. Azaz nem kell a család minden egyes tagjának külön ételt rendelni, ami a gyerekekkel kész tortúra lehet.

Porcellino Grasso

Viszonylag kevés szó esik a Porcellino Étteremről, pedig már 2007 óta biztosítanak állandó minőséget az olasz konyha szerelmesei számára Budán. Szerintem a Porcellino mindig tuti választás gyerekkel: jó időben nagyon hangulatos a terasz, de a belső tér is hatalmas, így rossz idő esetén sem lesz gond. Amellett, hogy elég jó a konyha, budai elhelyezkedésük miatt is szívesen látják a családokat, hétvégén pedig Szabi bohóc foglalkozik a csemetékkel, akit minden gyerek imád. 

Fotó: Porcellino Grasso/Facebook

De szívesen látják a kisebb babával érkezőket is, biztosítanak etetőszéket és pelenkázóhelyiség is rendelkezésre áll, emellett egy külön babaszoba várja a gyerekeket rengeteg játékkal. A kisebbek számára adnak gyerekmenüt elég jó áron, de azért felnőttként sem kell kompromisszumot kötni. Az étlap kínálata kifejezetten széles, húsos, halas és tésztaételek nagy választékával, és pizzából is sokfélét sütnek. 

Cím: 1024 Budapest, Ady Endre utca 19.

Pastrami

Az Óbudán található Pastrami az egyik legbiztosabb választás, ha gyerekkel akarunk étterembe menni. A hatalmas, tágas, fényben úszó helyiségben biztosan jól ellesznek a gyerekek, miközben a felnőttek is jól érzik magukat. Az étteremben ráadásul egész jól elkülönül a gyerekes és a nem gyerekes rész. Az étlap színes és változatos, a klasszikus ételek mellett a nemzetközi kínálat is széles, a hely pörgős, a kiszolgálók kedvesek, minden családi eseményhez nagyon jó választás lehet.

Fotó: Pastrami/Facebook

Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 93-99.

Terra Restaurant

Talán a város legnagyobb gyermekmegőrzőjével büszkélkedhet Gianni és Haraszti Zsolt új étterme a Naphegyen, szintén Budán. A Terra Étterem nemrég nyílt, szóval amúgy is érdemes megismerkedni vele. Kifejezetten a magyar ízeket és a magyar konyha remekeit szeretnék bemutatni, és nagyon várják a gyermekes családokat is. Kínálnak gyerekmenüt, illetve hamarosan beizzítják a pizzakemencét a teraszon. 

A felnőtteknek pedig főleg kifinomult bisztróételeket kínálnak, így a gasztronómiai élményről abszolút nem kell lemondani. Ebéd közben igénybe vehető az Oxygen Wellness hatalmas gyermekmegőrzője, így különösen azoknak ajánlott, akik szeretnének 1-2 órára jobban elkülönülni a gyerektől. A nemrég nyílt étteremről itt írtunk nektek.

Az új étterem belső tere. Fotó: Terra

Cím: 1016 Budapest, Naphegy utca 67.

VakVarjú Étterem Újlipótváros

Az újlipótvárosi VakVarjú Étterem az egyik legnépszerűbb hely a kisgyermekes családok körében, ami mindenkinek beválik. Nem véletlenül, hiszen itt igazi gyerekparadicsom várja a kicsiket, akikkel hétvégén, dél és 4 óra között animátorok is foglalkoznak. Nemcsak gyermekjátszó-lyuk, hanem hatalmas játszótér is tartozik a helyhez. Természetesen a gyerekmenü itt is kötelező. A VakVarjúnak egyébként több egysége is található a városban, és mindegyik ajánlott gyerekekkel. 

Cím: 1133 Budapest, Bessenyei utca 4-6.

Jardinette

A farkasréti Jardinette már nevében is hirdeti, hogy családi étterem, és tényleg minden családi alkalomra szeretettel ajánljuk őket. Nagyon ügyesen szerveznek meg eseményeket, a pincérek is kedvesek. Vasárnap ebédidőben pedig külön asztalnál tartanak gyermekfoglalkozásokat, így a felnőttek valóban kissé nyugisabban tudnak enni. Az étlapot folyamatosan újítják, nem minden étel hibátlan, de ezt kárpótolja a kedves hozzáállás és a szép környezet. 

Cím: 1112 Budapest, Németvölgyi út 136.

Larus Étterem

A Larusban változatos menüvel várnak. Fotó: Larus/ Facebook

A Larusban kompromisszummentes bisztróételeket kínálnak, és remek hely arra, hogy a gyerekek is kissé jobban megismerkedjenek a gasztronómiával. Ők is szerveznek hétvégén gyerekfoglalkozásokat, de szerintem főleg azért remek választás a Larus, mert hétvégén egységáron kínálják a családi menüt (felnőtt 4900 Ft, gyerek 2500 Ft). Így egyáltalán nem kell gondolkodni a rendelésen, ami nagy terhet vesz le az ember válláról. 

Cím: 1124 Budapest, Csörsz utca 18/b

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?