Hozzávalók
- ½ fej fehér hagyma
- 1 db édesburgonya
- 120 g darált marhacomb
- 1 db tojás
- 1 mk mustár
- 1 mk kakukkfű
- só (1 éves kor felett)
- 30 g zsemlemorzsa
- sütéshez olívaolaj spray
Hozzávalók
- ½ fej fehér hagyma
- 1 db édesburgonya
- 120 g darált marhacomb
- 1 db tojás
- 1 mk mustár
- 1 mk kakukkfű
- só (1 éves kor felett)
- 30 g zsemlemorzsa
- sütéshez olívaolaj spray
A hagymát pürésítjük, az édesburgonyából kb. 120 g-ot lereszelünk, a maradékot hasábokra vágjuk, és félretesszük. Egy nagy tálban a hagymapürét és a reszelt édesburgonyát a többi hozzávalóval elkeverjük, majd kicsi golyókat vagy hosszúkás hengereket formázunk a masszából.
Sütőpapírral borított tepsire fektetjük, mellétesszük az édesburgonya hasábokat, majd lefújjuk olíva spray-vel.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 percig sütjük, félidőnél megfordítjuk.
TIPP: A nyers húsgolyókat nyugodtan lefagyaszthatod, így 2 hónapig eláll. A fasírtot szósszal is kínálhatjuk, a házi ketchupot ajánlom.
Ajánlott életkor: darabos ételt már gond nélkül fogyasztó babáknak, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!
(Megjegyzés az adagokhoz: a babát igény szerint tápláljuk, azaz ő szabja meg, hogy mennyit kér, illetve kér-e egyáltalán az adott ételből. Ez minden egyes étkezés alkalmával eltérő lehet, a gyermek életkora, állapota, akár kedve szerint változhat. A fenti adag 1 felnőtt és 1 kisgyermek adagjára vonatkozik. Ha a gyermek idősebb, elképzelhető, hogy a mennyiséget növelnünk kell.)
A táplálás jól nyomon követhető a percentilis görbe segítségével, használatával megtudhatjuk, hogy a gyermek elegendő mennyiségű tápanyagot fogyaszt-e (ennek kiértékelésében a szakember segít).
Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.
Ha tetszett a vasgyúró minifasírt receptje, akkor nézzetek szét az SK KIDS rovatunkban, vagy csatlakozzatok a Gyerekmenü Facebook-csoportunkhoz, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több érdekes tartalom:
Darabos ételek a babának – mire figyeljünk?
A sokat vitatott pürés babatáplálás – tényleg szükség van rá?