Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
- 50 g füstölt szalonna
- 350 g vöröshagyma
- 350 g tv-paprika
- 450 g paradicsom
- 150 g bulgur
- só, bors
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 600 ml víz vagy alaplé
Bulguros lecsó
Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
- 50 g füstölt szalonna
- 350 g vöröshagyma
- 350 g tv-paprika
- 450 g paradicsom
- 150 g bulgur
- só, bors
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 600 ml víz vagy alaplé
A bulguros lecsóhoz a szalonnát apró kockára vágjuk, majd egy lábasban kiolvasztjuk a zsírját, és közepes hőmérsékleten tepertősre pirítjuk. A félfőre vágott hagymát és a feldarabolt paprikát nagyjából 10 perc alatt megpirítjuk a zsiradékon.
Ezután hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a bulgurt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük 600 ml vízzel vagy alaplével, és közepes lángon 15-20 perc alatt készre főzzük.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a fitt bulguros lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több lecsós kaja: