Hozzávalók
A babpogácsához
- ½ bögre főtt rizs (250 ml-es bögrével mérve)
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
- 1 bögre dió
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma darabolva (130g/fej)
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk római kömény
- 1 tk chilipor
- só, bors
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 3 ek paradicsompüré
- 1 ek mustár
- 50 g zsemlemorzsa
Az összeállításhoz
- 4 szelet cheddar (vagy 100 g reszelve)
- 4 db burgerbuci
- 50 g rukkola
- 1 db paradicsom
- 0.25 db kígyóuborka
A koktélszószhoz
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 3 db csemegeuborka
- 3 ek csemegeuborka-lé
- 6 ek majonéz
- 3 ek ketchup
- 1 ek mustár
- só, bors
Hozzávalók
A babpogácsához
- ½ bögre főtt rizs (250 ml-es bögrével mérve)
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
- 1 bögre dió
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma darabolva (130g/fej)
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk római kömény
- 1 tk chilipor
- só, bors
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 3 ek paradicsompüré
- 1 ek mustár
- 50 g zsemlemorzsa
Az összeállításhoz
- 4 szelet cheddar (vagy 100 g reszelve)
- 4 db burgerbuci
- 50 g rukkola
- 1 db paradicsom
- 0.25 db kígyóuborka
A koktélszószhoz
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 3 db csemegeuborka
- 3 ek csemegeuborka-lé
- 6 ek majonéz
- 3 ek ketchup
- 1 ek mustár
- só, bors
A vega babburgerhez a pogácsa hozzávalóit egy késes aprítógépbe helyezzük, és összezúzzuk, amíg egy nagyjából homogén masszát kapunk. Burgerpogácsákat formázunk belőle és mehetnek is a grillre, oldalanként 3-4 perc alatt tökéletesre készül. Mikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk és rátesszük a cheddar sajtot, hagyjuk, hogy ráolvadjon és már jöhet is ki a grillről.
Közben elkészítjük a koktélszószt, amihez nagyon apróra vágjuk a lila hagymát és a csemegeuborkát, majd egy kisebb keverőtálban összekeverjük a többi hozzávalóval.
A burgerbucikat félbevágjuk, és a grillen pár másodperc alatt megpirítjuk. Ezután össze is állíthatjuk a burgereket: a bucik alját megkenjük bőségesen a koktélszósszal, majd mehet rá rukkola, a babpogácsa, paradicsom- és uborkaszeletek, majd a buci felső részét is megkenjük a koktélszósszal, és ráhelyezzük a burgerünkre. Mehet is a falatozás, miután búcsút intettünk a szokásos, uncsi grillzöldségeknek.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!