Vega
Hozzávalók
A marinádhoz
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt paprika
- 10 ml balzsamecet
- 70 g koktélparadicsom
- 5 db madárszem chili
- 1 tk oregánó
- 1 tk citromlé
- 3 ek olívaolaj
A kelbimbóhoz
- 1 kg friss kelbimbó
- só, bors
- 80 g pekándió (helyettesíthető dióval, de jót tesz az aromája)
- 1 csokor snidling
Snidlinges piri-piri sült kelbimbó
Hozzávalók
A marinádhoz
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt paprika
- 10 ml balzsamecet
- 70 g koktélparadicsom
- 5 db madárszem chili
- 1 tk oregánó
- 1 tk citromlé
- 3 ek olívaolaj
A kelbimbóhoz
- 1 kg friss kelbimbó
- só, bors
- 80 g pekándió (helyettesíthető dióval, de jót tesz az aromája)
- 1 csokor snidling
A snidlinges piri-piri sült kelbimbó elkészítéséhez a marinád alapanyagait egy aprítógéppel krémesre zúzzuk. A kelbimbókat félbevágjuk, összeforgatjuk a marináddal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percnél rászórjuk a pekánt, majd amikor kész, az egészet megszórjuk aprított snidlinggel.
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több extrán csípős kaja:
Chili cheese mini hot dog
Csípős-savanyú leves
Csípős csirkeszárny
Szupergyors csípős csirkefalatok