Hozzávalók
A halhoz
- 250 g tőkehalfilé (4 db)
- só, bors
A bundához
- 30 g apró szemű zabpehely
- 60 g panko morzsa
- 15 g zabliszt
- 2 db tojás
A salátához
- 250 g kígyóuborka
- 200 g koktélparadicsom
- 20 g lila hagyma
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 csipet szárított oregánó
- 1 csipet fokhagymapor
- 60 g fekete olajbogyó
- 60 g feta
Rántott hal sütőben sütve
Hozzávalók
A halhoz
- 250 g tőkehalfilé (4 db)
- só, bors
A bundához
- 30 g apró szemű zabpehely
- 60 g panko morzsa
- 15 g zabliszt
- 2 db tojás
A salátához
- 250 g kígyóuborka
- 200 g koktélparadicsom
- 20 g lila hagyma
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 csipet szárított oregánó
- 1 csipet fokhagymapor
- 60 g fekete olajbogyó
- 60 g feta
A rántott hal sütőben sütve elkészítéséhez a tőkehalat, amennyire tudjuk, leszárítjuk egy papírtörlővel, majd sózzuk, borsozzuk.
A zabpelyhet összekeverjük a panko morzsával. A halat a zabliszt, a lazán felvert tojás, majd a zabpelyhes keverék sorrendjében bepanírozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A salátához az uborkát 1-2 cm nagyságú kockára vágjuk, a paradicsomokat elfelezzük, a lila hagymát finomra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk az oregánóval és a fokhagymaporral, majd jöhet bele a félbevágott olajbogyó is. Mindent alaposan összekeverünk, végül rámorzsoljuk a fetát. A zabbundás „rántott” halat a salátával fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a rántott hal sütőben sütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Az egészséges életmódnak és a diétának nem feltétlenül kell lemondásokkal járnia, így is ehettek olyan ételeket, amik ízletesek. Ha a halas recepteket részesítitek előnyben, ezeket se hagyjátok ki:
Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal