Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- 2 ek olaj
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 400 g darált marhahús
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 200 ml sör
- 400 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 400 g bab (konzerv)
- só, bors
- 1 tk római kömény
- 1 tk szárított oregánó
- 1 db babérlevél
- 2 ek barna cukor
- 1 mk chilipor
A tálaláshoz
- 100 g tejföl
- 100 g cheddar vagy gouda sajt
- 100 g tortillachips
- 1 csokor friss petrezselyem vagy koriander
Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- 2 ek olaj
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 400 g darált marhahús
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 200 ml sör
- 400 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 400 g bab (konzerv)
- só, bors
- 1 tk római kömény
- 1 tk szárított oregánó
- 1 db babérlevél
- 2 ek barna cukor
- 1 mk chilipor
A tálaláshoz
- 100 g tejföl
- 100 g cheddar vagy gouda sajt
- 100 g tortillachips
- 1 csokor friss petrezselyem vagy koriander
A chilis bab összeállításához a bacont felkockázzuk, kevés olajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a felvágott vöröshagymát. Sózzuk és jöhet bele az átnyomott fokhagyma is, és folytatjuk a hőkezelést.
Amikor már szép üveges a hagyma, hozzáadjuk a paradicsompürét, és 30-45 másodpercig pirítjuk, majd beledobjuk a marhahúst, és folyamatos kavargatás mellett azt is megpirítjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott kaliforniai paprikát, felöntjük sörrel, rárakjuk a paradicsomot és a babot úgy, hogy a bab levét leöntjük előtte, de a paradicsom mehet bele teljesen.
Fűszerezzük, hozzáadjuk a barna cukrot, és tovább főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
Tálaláshoz egy tányérba szedünk a chilis babból, kanalazunk rá a tejfölből, reszelünk rá a sajtból, pakolunk mellé tortillachipset, és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!