Hozzávalók
- 2 db kacsamell (kb. 150 g / db)
- só, bors
- 250 g borsó
- 1 - 1 ½ l alaplé
- 120 g hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g zellerszár
- 3 ek a kisült kacsazsírból
- 150 g gersli
- 100 ml száraz vermut
- 30 g parmezán
- 100 g spenót
„Rizibizi” gerslirizottó kacsamellel
Hozzávalók
- 2 db kacsamell (kb. 150 g / db)
- só, bors
- 250 g borsó
- 1 - 1 ½ l alaplé
- 120 g hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g zellerszár
- 3 ek a kisült kacsazsírból
- 150 g gersli
- 100 ml száraz vermut
- 30 g parmezán
- 100 g spenót
A gerslirizottó kacsamellel nagyon egyszerű étel. A finomra vágott hagymát, fokhagymát és zellerszárat megfonnyasztjuk a kacsazsíron, majd hozzátesszük a gerslit, felöntjük a száraz vermuttal, amit elforralunk. Ezután folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, amíg a gersli háromnegyedig megfőtt. Ekkor hozzáteszünk 100 g borsót, és ezzel fejezzük be a főzést.
A borsóból 150 grammot 3-4 percig forralunk annyi alaplében, ami ellepi, majd egy aprítógépben, turmixgépben vagy botmixerrel krémesre zúzzuk a spenóttal együtt. A rizottót az 5-10 percig pihentetett kacsamellel fogyasztjuk.
A legvégén belekeverjük a borsókrémet és a reszelt parmezánt. Nagyon krémes állagot kell hogy kapjunk.
A kacsamell bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy csak a húsig vágjuk, de a húsba már ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk, és egy hideg, tapadásmentes serpenyőben, bőrével lefelé elkezdjük sütni. A kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róla. Amikor a bőr már ropogós, megfordítjuk a húst, és magas hőfokon kérget pirítunk rá. Ezután visszafordítjuk a bőrére, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 6-10 percre, mérettől és sütési fokozattól függően. Ha teljesen átsütve szeretjük, akkor még 5 percet hagyjuk a sütőben.
elkészítési idő: kb. 45 perc
Ha tetszett a gerslirizottó kacsamellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!