Hozzávalók
A lilakáposzta-chutney-hoz
- ½ fej lila káposzta (800 g/fej)
- 2 fej lilahagyma (100 g/fej)
- 3 ek eritrit
- 50 ml víz
- 4 cm friss gyömbér
- 100 ml vörösbor
- 1 db lime leve
- 1 tk Cayenne-bors
- 3 db csillagánizs
- só, bors
A misós fehérbabpüréhez
- 120 g burgonya
- só, bors
- 1 konzerv fehérbab (340 g-os kiszerelés)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ½ ek miso paszta
- 1 ½ ek kókuszolaj
- ½ db lime leve
A mandulavajas csirkesatayhoz
- 600 g csirkemellfilé
- 200 g bolti mandulavaj
- 1 ½ ek curry paszta
- 2 tk currypor
- 2 ek szójaszósz
- 2 tk Cayenne-bors
- só, bors
- 2 tk fokhagymapor
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 2 ek olvasztott kókuszolaj
A tálaláshoz
- 2 szál koriander
Csirkesatay fehérbabpürével és lilakáposzta-chutney-val
Hozzávalók
A lilakáposzta-chutney-hoz
- ½ fej lila káposzta (800 g/fej)
- 2 fej lilahagyma (100 g/fej)
- 3 ek eritrit
- 50 ml víz
- 4 cm friss gyömbér
- 100 ml vörösbor
- 1 db lime leve
- 1 tk Cayenne-bors
- 3 db csillagánizs
- só, bors
A misós fehérbabpüréhez
- 120 g burgonya
- só, bors
- 1 konzerv fehérbab (340 g-os kiszerelés)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ½ ek miso paszta
- 1 ½ ek kókuszolaj
- ½ db lime leve
A mandulavajas csirkesatayhoz
- 600 g csirkemellfilé
- 200 g bolti mandulavaj
- 1 ½ ek curry paszta
- 2 tk currypor
- 2 ek szójaszósz
- 2 tk Cayenne-bors
- só, bors
- 2 tk fokhagymapor
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 2 ek olvasztott kókuszolaj
A tálaláshoz
- 2 szál koriander
A főzést a lila káposzta-chutney-val kezdjük, amihez a káposztát és a lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd egy lábasba dobjuk. Hozzáadjuk az eritritet és a vizet, majd belereszeljük a gyömbért, és alákapcsolunk közepes hőmérsékleten. Ezután mehet bele a többi hozzávaló is, és lefedve 30-35 percig főzzük, néha megkeverve. A végeredménynek édesnek, sósnak és pikánsnak is kell egyben lennie, szóval ízlésed szerint nyugodtan fűszerezd pluszban az alapból használt fűszerekkel.
A babpüréhez a burgonyát 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és felrakjuk sós vízben főni. Ha megfőtt, leszűrjük és egy aprítógépbe dobjuk a püré többi hozzávalójával együtt, és alaposan leturmixoljuk.
A mandulavajas csirkesatayhoz először megtisztítjuk a csirkemellfiléket, majd kikeverjük a mandulavajas pácot, amihez az összes többi alapanyagot felhasználjuk. A csirkemelleket egy serpenyőben magas hőfokon, alaposan körbepirítjuk a kókuszolajon, majd nyakon öntjük a satay páccal, és megforgatjuk benne. Ezután mehetnek a 160 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.
Tálaláskor egy nagy adagot rakunk a tányérra a fehérbabpüréből, majd a melleket hosszában félbevágjuk, és ráhelyezzük a pürére, szedünk mellé a chutney-ból is, és elkészültünk.
- Elkészítési idő: 60 perc
- Sütési idő: 10-12 perc
Ha tetszett a mandulavajas csirkesatay misós fehérbabpürével és lilakáposzta-chutney-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha nem csak a fehérjetartalom számít neked egy fitt kajában, hanem a küllem is, akkor ezeket a recepteket is próbáld ki!
Roston csirke spenótos fehérbabpürével és sült répával
Aszalt paradicsomos csirketekercs tonikos zellerpürével
Roston csirke Stroganoff-mártással, grillezett gombával és csemegeuborkás relishsel