Hozzávalók
- 230 g vaj
- 280 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 mk őrölt fahéj
- 230 g krémsajt
- 2 db tojás
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 380 g finomliszt
- 2 marék étcsokipasztilla
Tepsis keksz
Hozzávalók
- 230 g vaj
- 280 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 mk őrölt fahéj
- 230 g krémsajt
- 2 db tojás
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 380 g finomliszt
- 2 marék étcsokipasztilla
A tepsis keksz első lépéseként a vajat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a só, a fahéj, a krémsajt, a tojások, a vaníliaaroma, a sütőpor, a liszt és 1 marék étcsoki is. Alaposan átkeverjük a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk a masszát, megszórjuk a maradék csokival, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 35 percre.
Ha ti is vastagabb, puhább kekszeket szeretnétek, egy 32 x 22 cm-es méretű tepsiben 35-40 perc alatt süssétek aranybarnára a kekszet. De ha a vékonyabb, ropogósabb keksz a favorit, akkor nyomkodjátok a masszát a sütő méretének megfelelő tepsibe, így kicsit kevesebb lesz a sütési idő, kb. 20-25 perc.
- Elkészítési idő: 15-20 perc
- Sütési idő: kb. 35 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!