Hozzávalók
- 50 g vaj
- 30 g finomliszt
- 500 ml tej
- 300 g vörös cheddar
- só
- ½ mk szerecsendió
Egyszerű sajtmártás
Hozzávalók
- 50 g vaj
- 30 g finomliszt
- 500 ml tej
- 300 g vörös cheddar
- só
- ½ mk szerecsendió
A sajtmártás elkészítéséhez elsőként felolvasztjuk a vajat egy gyorsforralóban vagy egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, és fél percig kevergetjük. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, aztán beletesszük a reszelt cheddart is, és 2-3 perc alatt kiforraljuk. Amikor a sajt elolvadt, megsózzuk és belereszeljük a szerecsendiót is. Húsok, tészták kiváló kísérője lesz.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett az egyszerű sajtmártás recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!