Hozzávalók
- 1 kg alma
- 1 db narancs
- 100 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
Narancsos almapüré mikróban
Hozzávalók
- 1 kg alma
- 1 db narancs
- 100 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
A narancsos almapüré elkészítésének első lépéseként az almákat megpucoljuk, cikkekre vágjuk és egy mikrózható edénybe tesszük. Ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét is, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot és a sót is. Egy tányérral lefedjük és bedobjuk a mikróba magas fokozaton (900 W-on) 10-12 percre.
Óvatosan leemeljük róla a tányért, vigyázva a kicsapódó gőzre, és egy botmixerrel homogén állagúra pürésítjük. Csatos üvegbe szedjük, és már falhatjuk is a narancsos almapürét. Hidegen és melegen is kiváló!
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a narancsos almapüré mikróban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nincs olyan időpont az évben, amikor ne juthatnánk almához, így a téli hónapokban, amikor a vitaminutánpótlásunk kissé elapad, érdemes ehhez a remek gyümölcshöz fordulni segítségért. Persze nyersen is remek nassolnivaló, de ha hajlandóak vagytok begyújtani érte a sütőt vagy a főzőlapot, akkor a határ a csillagos ég. Mutatunk néhány almás receptet, amit érdemes lehet kipróbálnotok:
Sütés nélküli kekszes-almás süti