Hozzávalók
A sodóhoz
- 20 g vaníliás pudingpor
- 25 g kristálycukor
- 350 ml tej
A gubához
- 3 db kifli
- 350 ml tej
- 3 ek darált dió
- 2 db tojás
- 25 g kristálycukor
- ½ mk vaníliaaroma
A tetejére
- 1 ek pirított mandula
Villámgyors mandulás-diós guba
Hozzávalók
A sodóhoz
- 20 g vaníliás pudingpor
- 25 g kristálycukor
- 350 ml tej
A gubához
- 3 db kifli
- 350 ml tej
- 3 ek darált dió
- 2 db tojás
- 25 g kristálycukor
- ½ mk vaníliaaroma
A tetejére
- 1 ek pirított mandula
Mandulás-diós guba még sosem készült el ilyen gyorsan, mint ez itt! Első lépésként a sodót készítjük el, amihez a pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel, és közepes lángon, folyamatosan kavargatva felforraljuk, majd félrehúzzuk.
A gubához a kifliket 2-3 cm-es szeletekre vágjuk. A tejet összekeverjük a többi hozzávalóval, és a kiflikre öntjük. Átforgatjuk, majd egy mikrózható, kb. 10 x 15 cm-es tálba rakjuk, és 4-5 percre bedobjuk a mikróba 900 W-os erősségen. A kész gubát a durvára vágott mandulával és porcukorral megszórva, a sodóval együtt tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15-25 perc
Ha tetszett a villámgyors mandulás-diós guba receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!