Hozzávalók
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- só, bors
- 1 ek sötét balzsamecet
- 4 szelet kenyér
- 2 ek olívaolaj
- 1 db vizes mozzarella (100 g-os kiszerelés)
- 100 g cotto sonka
- pár levél bazsalikom
Caprese toast
Hozzávalók
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- só, bors
- 1 ek sötét balzsamecet
- 4 szelet kenyér
- 2 ek olívaolaj
- 1 db vizes mozzarella (100 g-os kiszerelés)
- 100 g cotto sonka
- pár levél bazsalikom
A caprese toast elkészítésének első lépéseként a paradicsomot felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a balzsamecettel. A kenyérszeleteket egy közepesen forró serpenyőben megpirítjuk 1 evőkanál olívaolajon. A mozzarellát felszeleteljük és a megpirított kenyérszeletekre pakoljuk.
A paradicsomról leöntjük a levet és eloszlatjuk a szendvicseken, majd rápakoljuk a szeletelt sonkát is. Pár levél bazsalikommal, illetve egy kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a caprese toast receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissü lő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Egy fullos szendóra kevesen tudnak nemet mondani, de szerencsére nem is kell ilyen gaztettre vetemednetek. Ha úton vagytok, és nincs lehetőségetek melegételt magatokhoz venni, akkor jól jön, ha előrelátóak vagytok, és elkészítetek egy minden földi jóval megpakolt szendvicset. Mutatunk is pár lehetőséget, amit nyugodtan bevethettek ilyen esetekben.
Tépett sertéshúsos szendvics maradék főtt húsból