Hozzávalók
A töltelékhez
- 200 g túró
- 1 ek tejföl
- 10 g búzadara
- 1 db citrom
- 25 g porcukor
- 4 db friss sárgabarack
A tésztához
- 1 csomag bolti leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 2 ek finomliszt
A tészta tetejére
- 1 db tojás
- 1 ek porcukor
- 1 ek sárgabaracklekvár
Rákóczi-túrós párna
Hozzávalók
A töltelékhez
- 200 g túró
- 1 ek tejföl
- 10 g búzadara
- 1 db citrom
- 25 g porcukor
- 4 db friss sárgabarack
A tésztához
- 1 csomag bolti leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 2 ek finomliszt
A tészta tetejére
- 1 db tojás
- 1 ek porcukor
- 1 ek sárgabaracklekvár
A Rákóczi-túrós párna első lépéseként elkészítjük a tölteléket, amihez az alapanyagokat (a gyümölcs kivételével) egy keverőtálba tesszük és összedolgozzuk. A friss barackokat kimagozzuk és felszeleteljük. A leveles tésztát lisztezett felületre helyezzük, kihajtogatjuk, majd négybe vágjuk. A túrós tölteléket szintén 4 részre osztjuk.
A tésztalapokat képzeletben elfelezzük, és az egyik oldalt megkenjük a túrós töltelékkel. Figyeljünk arra, hogy hagyjunk egy kis peremet a tészta széleinél, hogy le tudjuk majd zárni a párnákat. A túróra ráfektetjük a szeletelt barackokat, és ráhajtjuk a tészta másik oldalát. Villával lenyomkodjuk a széleket, hogy tuti ne nyíljanak szét a sütésnél.
A tojást szétválasztjuk, a sárgájával megkenjük a párnák tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben először 20 percig sütjük. Közben elkészítjük a tojáshabot: egy keverőtálban a tojásfehérjét robotgép segítségével kemény habbá verjük a porcukorral, majd habzsákba töltjük. A tésztát kivesszük a sütőből, csíkokat húzunk a tetejére a tojáshabból, és visszatesszük a sütőbe további 10 percre. Végül a megsült tojáshabcsíkok közé betöltjük a lekvárt, megszórjuk kevés porcukorral, és el is készültünk.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a Rákóczi-túrós párna receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!