Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 500 g barna csiperke
- 2 ág friss tárkony
- só, bors
- 1 fej brokkoli
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve és héja
- ½ db szerecsendió
- 500 ml víz
- 300 ml habtejszín
- 300 g rövid tészta, pl. penne
- 70 g parmezán
Egylábasos brokkolis tészta
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 500 g barna csiperke
- 2 ág friss tárkony
- só, bors
- 1 fej brokkoli
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve és héja
- ½ db szerecsendió
- 500 ml víz
- 300 ml habtejszín
- 300 g rövid tészta, pl. penne
- 70 g parmezán
Az olívaolajon magas hőmérsékleten lepirítjuk a felszeletelt gombát. Rádobjuk az apróra vágott tárkonyt, sózzuk, borsozzuk, és a kis rózsákra tépkedett brokkolit is hozzáadjuk. Rászórjuk a csicseriborsót, és kicsit lepirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, ráreszeljük a citromot, szerecsendiót, elkeverjük, és felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Belerakjuk a tésztát és lassú tűzön, lefedve rotyogtatjuk, amíg a tészta meg nem fő. A végén belereszeljük a parmezánt és pár csepp citromlével fejezzük be.
Ha tetszett az egylábasos brokkolis tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!