Hozzávalók
- 250 g rövid tetszőleges tészta
- 500 g portobello gomba
- 1 ág rozmaring
- 4 - 5 ág kakukkfű
- 3 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g krémsajt
- 200 ml a tészta főzővizéből
- só, bors
- szerecsendió
- 20 g parmezán
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 ág bazsalikom
- pár csepp citromlé
Hozzávalók
- 250 g rövid tetszőleges tészta
- 500 g portobello gomba
- 1 ág rozmaring
- 4 - 5 ág kakukkfű
- 3 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g krémsajt
- 200 ml a tészta főzővizéből
- só, bors
- szerecsendió
- 20 g parmezán
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 ág bazsalikom
- pár csepp citromlé
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy megtartunk 200 ml-t a tészta főzővizéből.
A gombát kb. 1 cm-esre felszeleteljük, és száraz serpenyőben, magas hőmérsékleten addig sütjük, amíg meg nem pirul. Félidőben rádobjuk az apróra vágott rozmaringot és kakukkfüvet. Ha megpirult a gomba, kiszedjük és félrerakjuk.
Ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani az apróra vágott bacont. Ha elkezdte kiengedni a zsírját, rádobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, és az egészet kicsit lepirítjuk.
Ezután a krémsajtot a főzővízzel egy habverővel kikeverjük, és ráöntjük a baconös alapra. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót és parmezánt reszelünk rá. Ha rottyant egyet, belerakjuk a megsütött gombát, a felaprított petrezselymet, a bazsalikomot és pár csepp citromlét. Beleforgatjuk a tésztát, és egy rottyanás után kész is van.
Ha tetszett a baconös-gombás tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!