Hozzávalók
- 1 db babkonzerv
- 100 g kolbász
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 - 8 ek olívaolaj
- 150 g koktélparadicsom
- kb. 6-8 toastkenyér
- só, bors
Babos-kolbászos pirítós
Hozzávalók
- 1 db babkonzerv
- 100 g kolbász
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 - 8 ek olívaolaj
- 150 g koktélparadicsom
- kb. 6-8 toastkenyér
- só, bors
A babot átmossuk és leszűrjük. A kolbászt felkarikázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk. 3-4 evőkanál olívaolajon elkezdjük pirítani a kolbászt, majd amikor engedett ki a saját zsírjából, maximumra vesszük a hőmérsékletet, rádobjuk a hagymát, a fokhagymát, a koktélparit, és pár percig pirítjuk. Ezután jöhet rá a bab, amivel újból pár perc pirítás következik, majd sózzuk, borsozzuk. A toastkenyereket a maradék olívaolajon aranybarnára pirítjuk, majd ráhalmozzuk a babos mixet, és fogyasztjuk.
Ha tetszett a babos-kolbászos piritós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!